Sekiz makam, ülke genelinde 200'den fazla restoranda habersiz kontroller yaptı. Denetimin yapıldığı bazı restoranlarda İsveç'te çalışma hakkına sahip olmayan 21 kişi bulundu. 

Buna ek olarak, 83 şirket personel ücretlerinde haksızlık ettiği, çalıştırma konusunda normalden çok çalıştırdığı, giriş çıkış saatlerinin uyuşmazlığı tespit edildi. 45 şirketin ise sağlıksız mutfak aletleri kullanması yüzünden kapanmayla karşı karşı olduğu belirtildi.

Eksiklikler tespit edilen restoranlarda ciddi cezaların verileceği söylendi.

İsveç Vergi Dairesi'ndeki denetimlerin koordinatörü Conny Svensson, "İnsan kaçakçılığından çalışma şartlarına, tehlikeli mutfak eşyalarından, izinsiz çalıştırılan personellere kadar her şeyi gördük," dedi.

Kontrollerin amacı, insanların işte zarar görme riskini azaltarak bundan emin olmak ve çalışma hayatındaki istismarları durdurmaktır.

Conny Svensson, basın açıklamasında, "Birlikte çalıştığımız zaman çabaların daha büyük bir etkisi var. Bir işveren bir alandaki kuralları ihlal ederse, diğer alanlardaki kuralları da ihlal edecek anlamına gelir" dedi. Ülke genelinde anlık denetimlerin gelecekte daha da artırılacağı belirtildi.

Editör: İsveç Gündemi