Sätra ve Gävle bölgesinde üç gecedir devam eden araç kundaklamaları ile ilgili soruşturma kapsamında polis birkaç kişiyi yakaladığını duyurdu.

Bölge polisi Tobias Ahlén, Olaylarla bağlantılı olarak, gece saatlerinde bir kişinin gözaltına alındığını söylerken, Çarşamba sabahı, Sätra'daki beş farklı yerde 14 aracın kundaklandığı söylendi. 

Ertesi gece, beş araba daha ve bir römork ateşe verildi. Yakalanan kişinin tüm olayların arkasında olabileceğinden şüpheleniyor.

Dün ve bu gece yine kundaklamalar oldu.

Basın sözcüsü Tobias Ahlén, olay bölgelerinde çok sayıda polis olduğunu ve durumu kontrol altına almak için çalışıldığını ifade etti.

Kundaklamalarla ilgili soruşturma başlatıldı

Perşembe akşamı Sätra'da iki karavan ve iki römork ateşe verildi. Kısa bir süre sonra polis olayın yaşandığı yerin yakınlarında bir adamın tutuklandığını açıkladı.

"Bu adamın tutuklanması yangın mahallinden uzak değil ve elbette bölgedeki diğer yangınlarla bağlantılara bakıyoruz" diyen Polis genel müdürü Linda Winge, kundaklamalarla ilgili çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Yakalanan kişi bir süre sonra serbest kaldı

Polisin akşam saatlerinde gözaltına aldığı zanlının, savcılıkta yapılan sorgulamasından sonra polis kişinin sabaha karşı saat 05:30'da, serbest bırakıldığını duyurdu.

Yeni kundaklamalar

Gece saatlerinde ilk kundaklamadan yaklaşık iki saat sonra iki araç ateşe verildi. İlk olarak Gavlehovsvägen'de gece saat 00:18 ve yarım saat sonra Glimmervägen'de araç kundaklamaları yaşandı.

Sabaha kadar süren çalışmalarda toplam 4 kişinin yakalandığı belirtildi.

Dört kişinin gözaltında sorguları devam ederken, gece saatlerinde Sandviken'de üç araba daha kundaklandı.

Edinilen bilgilere göre üç gecede onlarda araç kundaklanırken, farklı bölgelerdeki olayların eş zamanlı patlak vermesi, olayların arkasında aynı kundakçı grubun olduğu düşünülüyor. 

Kundaklamalarla ilgili soruşturma sürüyor.

Editör: İsveç Gündemi