Dün bilgilerin güncellenmediği İsveç'te bir günde bugüne kadar ki en yüksek vaka sayısı bildirildi. Güncellenen verilere göre, bugün sisteme 2 bin 530 yeni vaka girerken, ülkedeki toplam vaka sayısı 67 bin 667'ye yükseldi.

Hafta sonu ve tatil günlerinde biriken işlerin hafta içinde işlenmesi ülkede farklı bir tablo ortaya çıkarıyor. Son günlerde daha ağır çalışan veri akışı yönünde aksaklıklar ve iş birikimi olduğu bilinirken, bugün 30 yeni can kaybı bildirildi.

Ülkede şuana kadar tespit edilen ve Halk Sağlığı Kurumu tarafından doğrulanan can kayıpları 5 bin 310 olarak kayıtlara geçti.

Ülke hastanelerinde yoğun bakım tedavisi gören hasta sayısı 2 bin 423 olarak güncellenirken, yoğun bakımda da bir baskı olduğu görülüyor.

Farklı kaynaklarda değişik bilgilerin olduğu İsveç'le ilgili iç açıcı raporlar bulunmuyor.

Bazı kaynaklarda vaka ve can kayıpları daha yüksek görülürken, Halk Sağlığı Kurumu kendi verilerine itibar edilmesini istiyor.

Dünya Sağlık Örgütü'nün vaka sayısında artış olan ülkeler listesinde İsveç'i birinci sırada konumlandırırken, aynı zamanda riskli ülkeler listesinde de tutmaya başladı.

Kuzey ülkelerinde virüsten en fazla etkilenen ülke olan İsveç komşuları tarafından da endişeyle takip ediliyor.

Sınırları bulunan Norveç, Danimarka ve Finlandiya başta olmak üzere, birçok yakın komşuları kapılarını hala İsveç'e kapalı tutmaya devam ediyor.

Editör: İsveç Gündemi