Çarşamba günü, Vetlanda'nın güneydoğusundaki ormanda bir ceset bulundu.

Bölge polisi, bulunan cesedin kaybolanın 21 yaşındaki Tove isimli kıza ait olduğunu doğruladı.

İsveç'te ölümcül şiddet olaylarından etkilenen kadın ve çocuk sayısı artıyor İsveç'te ölümcül şiddet olaylarından etkilenen kadın ve çocuk sayısı artıyor

Polisteki ciddi suçların başkanı Rickard Finndahl, "Şüphelilerin hareket modellerini haritalandırdık" ifadeleri kullandı.

21 yaşındaki kadın, kaybolduktan 17 gün sonra Çarşamba günü ölü bulundu.

Genç kızın kaybolma olayıyla ilgili iki kadın gözaltında tutuluyor. Savcılık kadınların genç kızın ölümüyle ilgili ciddi şüpheler olduğunu belirtti.

Soruşturma devam ederken, polis elde edilen verilerle, Vetlanda'nın güneydoğusundaki ormanda hedefli bir operasyon gerçekleştirdi.

"Oraya bakmamız tesadüf değil. Vetlanda ve çevresini aradık ve bugün doğudaki kadını bulduk" yorumu yapan Jönköping polis bölgesindeki ciddi suçların başkanı Rickard Finndahl, şüphelilerin hareket modellerini haritalandırdık ve bu da bizi bölgeyi aramaya sevk etti dedi.

"Ölüm nedeni hakkında yorum yapamayız" dendi.

Polis, her zaman şüpheli bir suç olabileceği temelinde çalıştıklarını ve şüpheli adam kaçırma suç sınıflandırmasının hala geçerli olduğunu belirtti.

Finndahl, olayın başlangıcından beri üzerinde çalıştığımız bir hipotezimiz var dedi.

Olayla ilgili şüpheli olarak gözaltında tutulan iki kadının tutukluluk hali devam ediyor. 

Finndahl, ceset bulunduktan sonra şüphelilerin sorgulanmadıklarını söyledi.

Yetkili, şu anda, gözaltında bulunan kişiler dışında kadının kaybolması veya ölümüyle ilgisi olduğundan şüphelenilen başka bir kişi olmadığını söyledi.

Genç kızın ölümüyle ilgili soruşturma devam ederken, genç kızın cesedinin ormanlık alanda bulunmasıyla birlikte bölgede bir kriz merkezi oluşturuldu.

Editör: İsveç Gündemi