Asan, İsveç'in başkenti Stockholm'de Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Stockholm teşkilatınca düzenlenen "15 Temmuz darbe girişimi. O Gece Tek Yürektik" başlıklı konferansta konuştu.
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "bir proje terör örgütü" olduğunu belirten Asan, örgütün dış güçler tarafından piyon olarak kullandığına dikkat çekti.

Asan, "Bu hareket darbe girişimi olmayıp Türkiye’nin işgaline zemin hazırlayacak bir hamleydi. Şimdi ki konjonktür gösteriyor ki ‪15 Temmuz‬ darbe girişimi değil, işgal girişimidir. Bu girişimle birlikte Türkiye’deki darbelerin her zaman dış destekli olduğu gerçeği en bariz haliyle görüldü." dedi.

- "O gece Türkiye’ye Allah yardım etti"

15 Temmuz gecesi Müslümanların Türkiye için dualar ettiğini hatırlatan Asan, "Darbe bertaraf edildiğinde sabah sokaklarda şükür namazları kılındı ve bazı yerlerde baklavalar dağıtıldı. Bu da gösteriyor ki Türkiye’nin sınırları sadece harita ile çizilmiş yerlerden çok daha geniş. O gece Türkiye’ye Allah yardım etti. Yoksa elinde bayrağı, dilinde Allah-u Ekber nidaları ile o kurşunların önünde durmayı ve tankın önüne yatmayı başka şekilde açıklayamıyorum. Türk halkı o gece ismini altın harflerle tarihe yazdırdı.'' diye konuştu.

Asan, geçmiş dönemlerde darbelere karşı halkın sokağa çıkmadığını hatırlatarak, "Geçmiş dönemdeki Cumhurbaşkanları olsa ve böyle bir darbe yaşansa ve halkı meydanlara çağırsa kaç vatandaş çıkardı. Ben bu soruyu sokağa çıkanlara soruyorum; 'Ben çıkmazdım, güvenemezdim' cevabını alıyorum. O gece milletin Erdoğan’a güveni tamdı ve yanındaydı. 27 mayısla başlayıp 28 şubata kadar devam eden baskıcı vesayet geleneğine karşı her zaman tavrını ortaya koyan milletin 15 temmuzda sergilediği kahramanca tavır, bir anlamda lideriyle bütünleşen bir milletin başarabileceklerini gösterdi. Liderini bulan halk, geleceğinin çalınmasına izin vermedi'' değerlendirmesinde bulundu.

Konferansa, Türkiye'nin İsveç Büyükelçisi Emre Yunt, UETD Stockholm Teşkilat Başkanı Serhat Fırat Baran, UETD İsveç Kadınlar Teşkilatı Başkanı Sevim Erdoğan, İsveç Maarif Derneği Gençlik Kolu Başkan Adem Galip ve çok sayıda davetli katıldı.


Türkiye'nin İsveç Büyükelçisi Emre Yunt



Gazeteci Yasemin Asan



Stockholm UETD
 Teşkilat Başkanı Serhat Fırat Baran













Editör: İsveç Gündemi