Koronavirüs salgınının etkisini gösterdiği İsveç'te bugüne değin tespit edilen toplam vaka sayısı 62 bin 324'e ulaşırken, hayatını kaybeden kişi sayısı da 5 bin 209 olarak kayıtlara geçti.

Yoğun bakımda tedavi gören hasta sayısında kısmi artış devam ediyor. Ülke hastanelerinde tedavi gören hasta sayısının 2 bin 387'ye yükseldiği iletilirken, solunum cihazına bağlı tedavi gören hasta sayısının yaklaşık seviyelerde seyir ettiği gözlendi.

Salgının etkili olduğu iki bölgeden biri olan başkent Stockholm'de şuana kadar tespit edilen toplam vaka sayısı 18 bin 595 olurken, bölgede en fazla can kaybı veren bölge olarakta öne çıkıyor. Stockholm'de şuana kadar yaşamını yitiren toplam kişis sayısı 2 bin 285 olarak kayıtlara geçti.

Son zamanlarda giderek vakaların arttığı bir diğer bölge ise Västra Götaland, bu bölgede vaka sayıları 13 bin 510'a yükselirken, covid-19 bağlantılı can kaybı 713'e yükseldi.

İsveç'te ilk vakanın kayda geçtiği 31 Ocak'tan bu yana mücadele devam ederken, geri dönük çalışmalarda ilk vakanın Aralık başlarında Dalarna bölgesinde olduğu ileri sürüldü.

Dalarna bölgesi enfeksiyon ve bulaşıcı hastalıklar doktoru Anders Linblom, İsveç'teki ilk vakanın Aralık ayında görüldüğünü söyledi.

Bu konuyla ilgili çalışmalar sürerken, İsveç'te yaz aylarında yeni vakaların daha arttığı gözleniyor.

Tespit edilen vaka sayılarındaki artışın daha fazla test yapılmasıyla bağlantılı olduğu söylenirken, aynı zamanda son dönemlerdeki enfekte olan kişilerin daha çok gençler olduğu söyleniyor.

Editör: İsveç Gündemi