banner198

İsveç'te 1400 çocuk kayıp!

İsveç'e sığınmacı olarak gelen ve yanlarında bir refakatçisi olmayan bin 400 çocuğun kayıp olduğu belirtildi. "Save the Children" örgütünün İsveç sorumlusu Sara Granath, çocukların akibetinden son derece kaygı duyduklarını söyledi.

İsveç'te 1400 çocuk kayıp!
 İsveç Devlet Radyosu EKOT'un Göçmenler Dairesi'ne (Mikrationsverket) dayandırarak yayınladığı rapora göre, İsveç'e gelen bin 400 çocuk sığınmacıdan haber alınamadığı belirtildi. Çocukların 18 yaşından küçük olduklarını belirten uluslararası sivil toplum kuruluşu "Save the Children" örgütünün İsveç sorumlusu Sara Granath, çocukların akibetinden son derece kaygı duyduklarını ve çocukların bulunması için yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi. 

Öte yandan Göçmenler Dairesi'nin (Mikrationsverket) yayınladığı rapora  göre,  2014'te 7 bin 49 refakatsiz çocuk sığınmacının İsveç'e geldiği  belirtilerek, bu rakamın 2015'te 15 bini geçebileceği ifade edildi. Temmuz ayı itibarıyla ülkeye 12 bin refakatsiz çocuk sığınmacı geldiği bildirildi. Geçen yıl çoğunluğu Suriyeli 81 bin 300 mültecinin sığındığı İsveç'te, bu yıl mülteci sayısının 100 bini bulması bekleniyor.

Atila ALTUNTAŞ / İsveç Gündemi

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2015, 13:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner194

banner6