Kurumun paylaştığı verilere göre, Cuma gününden bu yana 138 bin 985 yeni vaka kayda geçti. Kayıtlara geçen yeni vakalarla birlikte ülkedeki toplam vaka sayısı 1 milyon 922 bin 990 oldu.

Yeni açıklanan can kayıplarında düşüş gözleniyor. Halk Sağlığı Kurumu verilerine göre, Cuma gününden bu yana 19 yeni ölüm bildirildi. Bu rakamlarla birlikte şuana kadar İsveç'te salgın nedeniyle yaşamını yitiren kişi sayısı 15 bin 693'e ulaştı.

Edinilen bilgilere göre, vaka sayısında daha önce sisteme verilerin yanlış işlenmesi nedeniyle yeni bir düzeltme yapılarak vaka sayılarına ekleme yapıldı.

Salgının başlangıcından bu yana toplam 8 bin 507 kişi covid-19 nedeniyle yoğun bakımda tedavi gördü.

Ülke genelinde şuana kadar 7 milyon 825 bin 580 kişiye en az bir doz aşı yapıldığı, bunlardan 7 milyon 538 bin 117'sine iki doz yapıldığı ve 3 milyon 608 bin 460 kişiye üçüncü doz aşı yapıldığı kayıtlara geçti.

Omicron varyantıyla birlikte İsveç'te salgının daha etkili olduğu ve vaka sayısında ciddi bir artış olduğu gözleniyor. Son zamanlarda özellikle birçok iş kolunda personelin enfeksiyona yakalanması nedeniyle hastalık izinlerinin artması sonucu faaliyetlerde ciddi aksaklıkların yaşandığı gözleniyor.

Editör: İsveç Gündemi