Halk Sağlığı Kurumu internet sitesinde güncellenen bilgilere göre toplam vaka sayısı 21 bin 92'ye yükselirken son 24 saat içinde bildirilen 124 yeni ölümle birlikte toplam can kaybı 2 bin 586'ya yükseldi.

Dünkü basın toplantısında Anders Tegnell'in özellikle ölümlerin rapor edilmesinde gecikmeler olduğu ve genellikle dokuz gün geriden gelindiğini söyledi.

Şuana kadar hayatını kaybeden 2 bin 586'nın 1.466'sı erkek ve 1.120'i kadın olarak kayıtlara geçti. Uluslararası sağlık kuruluşları ve İsveç'teki salgınla ilgili genellikle kadınların koronavirüsten daha az etkilendiği ve ölüm oranlarının daha düşük olduğu vurgulanırken, son zamanlarda koronavirüs enfekte ve can kayıplarında kadın sayısının artmaya başladığı gözleniyor.

İsveç'teki 21 bin 92 vakanın 11 bin 765'i kadın ve 9 bin 327'si erkek olarak kayıtlara geçti. Salgının başlangıcında erkek oranları kadınlardan çok daha yüksekken son zamanlarda İsveç'teki vakaların büyük bir oranını kadınlar oluşturuyor.

Yoğun bakımda tedavi gören hasta sayısı 1.476'ya yükseldi. Yoğun bakımdaki hasta sayısında erkeklerin sayısı kadınların üç katı fazla. 

Yoğun bakımda tedavi gören 1.476 hastanın 1.103 tanesi erkek ve 373'ü kadın olarak sistemde görünüyor.

İsveç yeni iyileşen hasta sayısı bildirmeği görülüyor. Worldmeters verilerine göre İsveç'te iyileşen toplam hasta sayısı 1005 olarak görülüyor. Bu rakamlar son 5 gündür henüz güncellenmedi.

Fazla kısıtlamaya gitmeden süreci yöneten İsveç'e son günlerde pozitif bakılmaya başlandı.

İki gün önce ABD Dışişleri bakanı Mike Pompeo, dün DSÖ Kriz Yönetim Başkanı Michael J Ryan ve gece ABD başkanı Trump'ın İsveç'le ilgili olumlu sözleri olmuştu.

Bugün İsveç'li iki bağımsız profesörün İsveç genelinde salgın nedeniyle 10 ile 20 bin arası kişinin hayatını kaybedeceği tahminlerini bildirdiler.

Salgınla ilgili mücadele dünya genelinde sürerken, yeni vaka ve can kayıpları da sürüyor.

Dünya genelinde toplam vaka sayısı 3 milyon 244 bin 595 olurken, hayatını kaybeden kişi sayısı 229 bin 182'ye ulaştı. 

Koronavirüs nedeniyle tedavi görüp iyileşen toplam hasta sayısı ise bir milyonu geçerek 1 milyon 16 bin 419 oldu.

Editör: İsveç Gündemi