İsveç devlet televizyonu SVT'nin haberine göre, ülkelerinden iç savaş nedeniyle İsveç'e kaçan sığınmacıların 10 bin çocuğunun 2015-2016 eğitim-öğretim yılında okullara başlayacağı bildirildi.
Haberde, "Okula Uyum Eğitimi" çerçevesinde öğrencilerin okullarını, öğretmenlerini ve arkadaşlarını tanıması için 1 yıl özel uyum eğitim süreci uygulanacağı belirtildi. Geçen yıl 6 bin 415 sığınmacı ailenin çocuğunun İsveç okullarında eğitme başladığı belirtilirken, bu yıl bu rakamın 9 bin 814'e çıktığı ve yüzde 53'lük bir artış yaşandığı kaydedildi.

Okula başlayan çocukların büyük bir bölümünün Suriye'li ailelere ait olduğuna işaret edilirken, bu sayının içinde yüksek oranda refakatsiz çocuk sığınmacının sayısı da dikkat çekti.

İsveç Göçmenler Dairesi'nin yayınladığı rapora göre, 2014'te 7 bin 49 refakatsiz çocuk sığınmacının İsveç'e geldiği belirtilerek, bu rakamın 2015'te 15 bini geçebileceği ifade edildi. 

Temmuz ayı itibarıyla ülkeye 12 bin refakatsiz çocuk sığınmacı geldiği açıklandı. 

Geçen yıl çoğunluğu Suriyeli 81 bin 300 mültecinin sığındığı İsveç'te, bu yıl mülteci sayısının 100 bini bulması bekleniyor.
Editör: İsveç Gündemi