Karlstad'da yaşayan 28 yaşındaki bir zanlı, 29 kıza cinsel istismar olayından suçlu bulundu.

Zanlının bilgisayarında tacizleri belgeleyen 600 bin'den fazla dosya çıktı.

Zanlı, çoğu Värmland'da olmak üzere ülkenin farklı yerlerinden 29 kız çocuğunu taciz ettiği ileri sürülüyor. 

Tacizlerle ilgili kendi çektiği videolar soruşturma savcılarının dosyaya koyduğu kanıtların önemli bir bölümünü oluşturuyor.

Davadaki iki savcıdan biri olan Per Svensson, cep telefonlarında ve bilgisayarında genç kızların istismar edildiği 600.000'den fazla dosya olduğunu söyledi.

80 suçtan yargılanıyor

Toplamda, 80 cinsel istismar suçundan yargılanan 28 yaşındaki zanlı ile ilgili dava dosyasında: Çocuklara yönelik ağırlaştırılmış tecavüz, çocukların cinsel görüntülerini için ağırlaştırılmış istismar ve yasadışı tehditler yer alıyor.

Duruşmanın 1 Şubat'ta Värmland Bölge Mahkemesinde başlıyor ve üç aydan biraz fazla sürmesi bekleniyor. Zanlı, çocuklara yönelik cinsel suçlar nedeniyle tutuklu yargılanacak.

"Uzun süreli hapis cezası"

Daha önce cezasız kalan 28 yaşındaki zanlı, tüm suçlamaları reddediyor. Suçlu bulunursa uzun bir hapis cezası alma riski ile karşı karşıya.

Savcı Per Svensson, "Bir tane ağırlaştırılmış tecavüzden suçlu bulunursa, asgari ceza beş yıl hapis ve burada istismara birkaç kez maruz kalan birkaç davacı var ve diğer suçları da eklersek, çok uzun bir hapis cezasıyla sonuçlanır" ifadeleri kullandı.

"Tacizler çevrimiçi gerçekleşmiş olsa bile tecavüzden mahkum edilebilir" diyen savcı Per Svensson soruşturmayı savcı meslektaşı Katarina Ström Lindberg ile birlikte yönetiyor.

Editör: İsveç Gündemi