NATO'nun çekiciliği ile birlikte karışıklık zamanlarında daha güçlü olduğu anlatılan haberde, Türkiye'nin uzun süre hayal kırıklığına uğratılmış bir ülke olduğunun altı çizildi. Haberde, Türkiye'nin barış adına Ukrayna- Rusya arasında arabuluculuğa soyunması Türkiye'nin NATO İçindeki önemini artırabileceği ifade edildi.

"SORUMLULUKLARINI ÜSTLENMEYE DEVAM EDECEKLER"

Gazeteye açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, NATO içinde istikrara sağlayıcı bir güç olarak sorumluluklarını üstelenmeye devam edeceklerini söyledi. 

Altun, Türkiye gelecekte NATO ve NATO müttefiklerinden çok daha fazla destek beklediğini de sözleri ekledi. 

PKK İLE MÜCADELE VURGUSU

Haberde, Türklerin daha fazla yardım istediği alanlar arasında mültecilerin sorunları  ve terörle mücadelesinin öne çıktığı vurgulanırken, BM Mülteciler Yüksek Komiserliği'ne göre Türkiye'de şu anda 3,7 milyonu Suriyeli olmak üzere 4 milyon mülteci bulunuyor. Başka hiçbir ülke bu kadar çok mülteci almamıştır. Terör denilince ise, her şeyden önce PKK ile mücadelenin ön plana çıkıştığına dikkat çekildi. 

TRT World Editörü Yusuf Erim ise NATO'nun iki yüzlülüğüne dikkat çekerek, ''Türkiye'nin 2015'te bir Rus savaş uçağını düşürmesiyle ilgili NATO'dan destek alınmadı. NATO ülkelerinin Suriye'deki savaşa rağmen Patriot bataryalarını aynı yıl Türkiye'den taşıması, 2016 darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a açık destek verilmemesi NATO'nun eksikleriydi." dedi.

ULUSLARARASI POLİTİKADA AKTİF ROL

Erim, Türkiye'nin dâhil olduğu ve parasını ödediği yeni F-35 savaş uçağını Türkiye'nin alması engellendiğini ve  Bunun, 2019'da Rus uçaksavarlarının satın alınmasından sonra olduğunu söyledi. 

Haberde Türkiye'nin  uzun süredir kendini ihmal edilmiş ve yalnız bırakılmış hissetti, öte yandan Rusya'nın Ukrayna'ya karşı yürüttüğü acımasız saldırganlık savaşının durumu değiştirmek içi Türkiye'nin aktif bir rol üstlendiğine dikkat çekildi.

Editör: İsveç Gündemi