Uddevalla şehrinde 17 yaşındaki Wilma Andersson'u hunharca öldürme suçlamasıyla tutuklu bulunan 23 yaşındaki Tishko Ahmed, genç kızı vahşice öldürmekten ömür boyu hapse mahkum edildi.

Kaybolmasından sonra haftalarca aranan ve ceset parçalarının bulunmasından sonra cinayet olayının vahşetinin ortaya çıkmasıyla davanın seyri değişmişti.

İlk aramalardan dokuz gün sonra polisin bulduğu ceset parçası üzerine hayatta olduğuna dair ümitler tükenmiş ve sonrasında geri kalan ceset parçalalarının bulunması için uzun çalışmalar yapıldı. Ancak buna rağmen katil zanlısının dolabından genç kızın ceset parçalarının bir kısmı bulunmasına rağmen, tüm parçaları hala bulanamadı.

Olayla ilgili şüpheli olarak yargılanan, dava savcılığının ömür boyu hapis istemine onay verilmesine rağmen, akli melekelerinin yerinde olup olmadığı konusunda sağlık kontrolleri yapıldı. Yapılan adli tıp araştırmaları sonucunda şahsın akıl sağlığı konusunda sorun olmadığı saptanması üzerine 23 yaşındaki katil zanlısına istenen ömür boyu hapis cezası onaylandı.

Bölge mahkemesi zanlıya ayrıca genç kızın ailesine ödemesi üzerine 227,664 SEK tazminat ödemesine hükmetti.

Editör: İsveç Gündemi