İsveç'in Metro gazetesinin haberine göre, İsveç Sol Parti İran asıllı milletvekili Amineh Kakabaveh, İslam ve Somaliler hakkında hazırlanmış ırkçı bir videoyu sosyal medya sayfası facebook'tan yayınlayarak tepki aldı. Haberde, videonun 2014 yılında Norveçli ırkçı bir grubun  youtube hesabından yüklendiği belirtilirken, Somali'de dini bir sohbet sırasında çekilen videonun İsveç devlet televizyonu SVT'nin sahte logosu ve alt yazısıyla birlikte  Müslüman Somalilerin ''Tacavüzcü, hırsız' gibi gösterildiği bildirildi. 
İsveç Hümanist Derneği (Humanisterna) Yönetim Kurulu Üyesi'de olan Amineh Kakabaveh'a  en sert tepkide kendi partisinden geldi. Sol Parti Milletvekili Håkan Svenneling, haberin linkini facebook sayfasında yayınlayarak, ''İğrenç birşey! Sol Partililer hiç bir zaman ırkçı söylemleri yayamazlar'' şeklinde yorum yaptı.

Tepkilerin üzerine facebook sayfasından videoyu hemen kaldıran Kakabaveh, fecabook sayfasından  yaptığı açıklamada, videoyu bir arkadaşının sayfasına iliştirdiğini kaydederek, 'Videonun içeriğini ben görmedim. Bir arkadaşım tarafından sayfama iliştirilmiş. Hayatım boyunca insan hakları, hümanizm ve ırkçılıkla savaştım'' şeklinde kendini savundu.

Öte yandan İsveç devle televizyonu SVT'de, sahte video'da kendi logolarının kullanılmasından dolayı, videoyu yükleyen ''Norveç Gençleri'' isimli ırkçı gruba dava açılacağı belirtildi. SVT Basın Sözcüsü Catarina Wilson, hukukçuların videoyu incelediğini ve yakın zamanda dava açacaklarını kaydetti. 
Editör: İsveç Gündemi