İsveç'in Sala kentinde yaşayan ve  sosyal medya hesabı Facebook üzerinden canlı yayında iki çocuğunu öldürdüğünü itiraf eden 45 yaşındaki Samuel Rehn daha sonra intihar ederek yaşamına son verdiği bildirildi.
Aftonbladet gazetesinin haberine göre, 5 ve 7 yaşında iki çocuğunu öldürdükten sonra Facebook canlı yayını izleyen yüzlerce kişinin sözkonusu babanın intihar etmesini durdurmak için videonun altına yorumlar yazdığı ve telefonla arayarak engellemeye calıştığı belirtti.
Psikolojik sorunları bulunan babanın  Facebook hesabından yaptığı canlı yayında, hayat şartlarının daha fazla yaşamasına imkan vermediğini ve bu yüzden de iki çocuğunu öldürdüğünü ve canlı yayın bittikten sonra kendisinin de intihar edeceğini anlattı. Ayrıca baba cesedinin yanına çocukları ile kendisini ölüme götüren süreci ayrıntıları ile anlattığı bir mektup bırakacağını söyledi.
Sala Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, babanın yaptığı Facebook canlı yayını esnasında onlarca ihbar aldıklarını ve olay yerine gittiklerinde baba ve iki oğlunun cesedi ile karşılaştıkları belirtildi.

Öldürülen talihsiz çocukların daha önce babalarını tebirk ettikleri ortaya çıkan bir video, izleyenleri derinden üzdü. 

Editör: İsveç Gündemi