İngiliz mutasyonunun ciddi şekilde yayıldığı Norveç, Danimarka ve İngiltere'den ülkeye girişlere kısıtlama getiren İsveç, AB seyahat kısıtlama tavsiyeleri kapsamında yurtdışı seyahatlerinin 15 Nisan'a kadar uzatıldığını da duyurdu.

Linde, covid-19 salgını yayılmaya devam ediyor ve önümüzdeki birkaç ay boyunca küresel belirsizlik olacağını değerlendiriyoruz ifadeleri kullanarak, bu nedenle tavsiye hem Paskalya hem de spor tatilleri haftası için geçerlidir dedi.

AB dışındaki ülkelere seyahat edenlerin olası sorun yaşaması durumunda geri dönmekte zorluk yaşayabilirler mesajı veren Dışişleri Bakanı Ann Linde, sürecin sıkıntılı olduğunu ve yurtdışı seyahatlerden kaçınılması gerektiğini belirtti.

Seyahat endüstrisinin aşı pasaportu talebi ile ilgili gelen soru üzerine, Linde, AB liderleri bunu görüşmeye devam ediyor yanıtı verdi.

AB içindeki seyahatlerinde de risk olduğunu belirten Linde, mümkün oldukça bu sıkıntılı süreçte herkesin çok fazla hareket etmemesidir yorumunda bulundu.

Enfeksiyonun yeni varyantlarıyla bağlantılı olarak tehdidin ne kadar büyük olduğu sorusunu yönelten basın mensuplarına Linde, risk büyük bu yüzden seyahate karşı tavsiyede bulunuyoruz dedi. Özellikle bazı ülkelerdeki seyahat yasaklarıyla birlikte bunun çok güçlü bir önlem olduğunu belirtti.

Bu tür durumlar hakkında daha spesifik bilgi için, İsveç Halk Sağlığı Kurumu web sitesine başvurulması gerekiyor dendi.

Yurtdışına seyahat edip ülkeye dönen herkesin kendini kontrol etmesi ve izole etmesi gerektiğine de vurgu yapan Linde, bunun nasıl takip edildiği sorusu üzerine, bu sorumluluk kişinin kendisine aittir. Herkes bir şekilde bu sorumluluğu almalıdır dedi.

Linde, seyahat tavsiyesinin bir yasak ya da kısıtlama olmadığını ancak, kişilerin gittiği yerlerde olası bir kapanma durumunda ciddi zorluklarla karşılaşabileceğini bilmesini istediklerinin altını çizdi.

Editör: İsveç Gündemi