İsveç'in ulaşım trafiğini sağlayan SL'in kontrolünde olan metro istasyonlarında kullanılan yürüyen merdivenlerde meydana gelen arızaları korkunç boyutlara ulaştı.

Bu yılın başından bu yana 65 istasyonda 5 bin 444 kez rapor edilen arızaların giderilmesi için çabalayan yetkililerin problemleri çözme noktasında işlerinin zor olduğuna dikkat çekiliyor.

Merkezi istasyonlarda 65 noktada yaşanan arızalar SL'li üzüyor. Stockholm merkez ve Odenplan'daki yürüyen merdivenlerde meydana gelen arızalar problemin en yoğun olduğu noktalar olarak öne çıkıyor. 5 bin 444 arızanın 1600'e yakını Odenplan, 3800'den fazlasının Stockholm merkezi istasyonlarda meydana geldiği belirtildi.

Yürüyen merdivenlerin sık sık arıza verdiği ve sürekli sorun giderme çalışmaları yapıldığını belirten yetkililer vatandaşların şikayetleriyle de mücadele etmek zorunda kalıyor.

Zaman zaman aniden duran veya basamakların çökmesi sonucunda yaralanmaların meydana geldiği yürüyen merdiven kazalarının giderek artacağı görülüyor.

Yürüyen merdivende yürürken dikkatli olmak gerekiyor. Aniden duran veya çöken basamaklar sonucunda meydana gelen kazalarda en çok ayak kırılması ve merdivenden yuvarlanma sonucunda vücudun birçok yerinden yaralanmalar olabiliyor.

İsveç'te eskiyen istasyonların kökten yenilenmesinin mümkün olmadığı, arızaların giderilerek ulaşıma devam edildiği dile getirilirken, son zamanlarda yürüyen merdivenler medyanın da hedefi haline geldi.
Editör: İsveç Gündemi