Çoksürer, "seçim demokratik bir yarıştır ve herkesin oy kullanarak bu yarışta yer alması önemlidir" dedi.

İsveç'te 9 Eylül 2018 tarihine kadar devam edecek olan genel ve yerel seçimin İsveç'in geleceği ve demokrasinin daha da gelişmesi için önemli bir zaman dilimidir. Herkesin oy kullanması gerekiyor diyen Yeşiller Partisi Belediye Meclis üyesi ve encümen azası Mehmet Çoksürer, "Herkes sandığa giderek oyunu kullansın, çünkü seçimler nasıl bir yönetim istediğimizi seçmek için önemli bir fırsattır" dedi.

Haninge bölgesinde 2 dönemdir görev alan ve aktif çalışan Çoksürer, yeni dönemde de Yeşiller Partisi 3. sıradan Belediye encümen azası olarak tekrar aday. İsveç'in Haninge bölgesinde yaşayan Türkiye vatandaşlarının oylarına talip olduğunu, daha iyi bir Haninge ve daha iyi şeyler yapabilmek için güçlü bir desteğe ihtiyaç duyulduğunu belirten Mehmet Çoksürer, kültürel değerlerin yaşalatılması, farklılıkların zenginliğinden istifade etmenin önemi ve tüm kesimler için daha yaşanabilir bir Haninge inşa etmek için bütün vatandaşlarımızın oylarına talibim dedi.

Haninge Belediyesi Kültür ve sosyal aktivitelerden sorumlu olarak 6 yıldır görev yapan Çoksürer, Sosyal Hizmetler noktasında din, dil, ırk ayrımı olmaksızın bütün kesimlere daha güzel hizmet sunulması için elinden geleni yapmaya gayret ettiğini, gelecek dönemde daha etkin çalışmalar için vatandaşın oylarıyla tam destek alıp devam etmek istediğini belirtti.

Çoksürer, "Siyaset farklılıkları ayrıştırmak değil, ortak akılda buluşmak ve insan temelli çalışmalar yapıp daha iyi bir gelecek inşa etmektir" diyerek, İsveç gelişmiş demokrasi noktasında dünyanın en önemli ülkelerinden biridir. İnsanların tercihleriyle oluşan yönetimleri iyi seçmesi gerektiğini savunarak gelecek dönemde yerel ya da genel yönetim için İsveç'te yaşayan Türkiye kökenli insanların sandığa gidip oy kullanmasının hayati önem taşıdığının altını çizdi.

Çoksürer, "Ben İsveç genelinde partim ve yerel yönetimde kendim için tüm vatandaşlarımızın oylarına talibim. Ancak en az bunun kadar önemli olan herkesin sandığa gidip, neden ve kime oy vereceklerini akıl süzgecinden geçirerek oylarını kullanmalarından yanayım" ifadeleri kullanarak, Haninge bölgesinde Belediye Meclis üyeliği için bana oy verecek ve desteklerini esirgemeyecek herkese şimdiden çok teşekkür ederim dedi.

Bu seçimde Miljöpartiet (Yeşiller Partisi) olarak Türkçe seçim broşürü çıkardıklarını, parti seçim politikaları ve bakış açısı ile ilgili geniş bilgi verdiklerini belirtti.

"Sürdürülebilir bir Haninge"

Yeşiller Partisi'nin Türkçe olarak hazırlanan bölgesel seçim çalışmasında dikkat çeken önemli ifadeler yer alıyor.

Değişen iklimin günümüz dünyası ve İsveç içinde en tehlikeli sorun olduğuna dikkat çekilerek, doğal yaşamın insan hayatının sürdürülebilirliği noktasında çok önemli olduğuna vurgu yapılmış. Çevreci politikalar, sosyal yaşamın insana nefes aldıracak yönleri ve tüm canlılar için yaşamın merkeze alındığı bir politika imajı çizen parti İklim ve Çevre, Sürdürülebilir sosyal gelişim, Eğitim, Kültürel ve sosyal yaşam, yaşlılar, iş dünyası ve istihdam olmak üzere, herkesin ihtiyaçlarına cevap verecek ve eşit hakların merkeze alındığı bir politika çizgisi geliştirmiş görünüyor.

Şahsen yerel yönetimlerde aday olan tüm adaylarımızın bölgesel olarak desteklenmeleri gerektiğini genel seçim içinde herkesin kendine yakın ve inandırıcı bulduğuna oy vermesi gerekiyor düşüncesindeyim.

Daha güzel bir İsveç için demokrasi yarışında biz de varız demek önemli ve bu nedenle hepinizin oy kullanmasını bekler, güzel yarınlar diliyorum.