Basın toplantısı ile ilgili saat bilgisi verilmedi. Ancak toplantı yapıldığında gerekli tüm bilgileri yine siz okuyucularımıza aktaracağız.

Bazı bölgeler, spor tatilinin üçüncü bir enfeksiyon dalgasına yol açacağından endişe ediyor. 

Ancak epidemiyolog Anders Tegnell, hükümetin ve İsveç Halk Sağlığı Kurumu'nun ulusal seyahat önerileri sunması yönündeki talepler konusunda soğukkanlı.

Bunun yerine, önemli olanın, örneğin mesafeyi koruma temel konseyi gibi halihazırda var olan önlemler olduğunu hatırlattı.

Anders Tegnell, "Şimdi yeni önlemlerin durumu çözeceğine inandığımız için biraz endişeliyim." ifadeleri kullandı.

Tegnell, salgınla ilgili sunulan tavsiye ve kuralların uygulama konusunda eksikliklerin giderilmesini daha doğru bulduğunu ifade ederek, daha farklı kısıtlamalar yerine mevcut olan tavsiyelerin daha fazla yerine getirilmesini yeterli bulduğunu belirtiyor.

Mevcut kuralları değiştirmenin bir örneği, il yönetim kurullarının mağazalar, spor salonları ve sözde kısıtlama yönetmeliği kapsamındaki diğer faaliyetler üzerindeki denetimini sıkılaştırmaktır. 

Neyin işe yaramayacağına dair kontrollerin genişletilmesi tartışılıyor. Faaliyetler eksiklikleri gönüllü olarak gidermiyorsa, il yönetim kurulu para cezası ödemelerine karar verebilir.

Basın toplantısında, hükümetin akşam saat 20.00'den sonra barda alkol servisi yasağını duyurması da bekleniyor. Yasak uzatılmazsa, restoranların pazartesiden itibaren 22:00'ye kadar alkol servisi yapması mümkün olacak.

Editör: İsveç Gündemi