Halk Sağlığı Kurumu'nun güncellediği verilere göre, son bir günde 9 bin 654 yeni vaka tespit edildi. Tespit edilen yeni vakalarla birlikte ülke genelindeki vaka sayısı 367 bin 120'e yükseldi.

Son bir günde 100 kişi hayatını kaybetti!

İsveç'te ikinci dalganın etkisi vaka sayısıyla birlikte can kayıplarını da artırdı. Son bir günde 100 kişinin hayatını kaybettiği İsveç'te toplam can kayıpları 7 bin 993 oldu.

Sağlık hizmetleri üzerindeki baskı iyice arttı!

Vaka sayısındaki artış birçok hastanede baskıyı artıyor. Yoğun bakımlarda tedavi edilen 3 bin 713 hasta olduğu belirtilirken, bugünkü verilerde entübe hasta sayısı bildirilmedi.

İsveç'in salgınla mücadelede sıkıntı yaşadığı bugünlerde, Danimarka, Norveç ve Finlandiya'dan yardım çağrısı yapıldı.

Komşu ülke yönetimleri, zorlu süreçten geçen komşu İsveç'in talep etmesi halinde kendilerine yardım etmeye hazır olduklarını bildirmişti.

İsveç'in bu konuda henüz bir yardım talebinde bulunmadığı biliniyor.

Başkent Stockholm'deki vaka sayısı ülkelerle yarışır halde.

İsveç'te salgının merkezi konumunda olan başkent bölgesine şuana kadar 104 bin 705 vaka tespit edilirken, 3 bin 64 kişide hayatını kaybetti.

Halk Sağlığı Kurumu yetkililerince yapılan açıklamalara göre, can kayıpları açıklanan rakamlardan daha fazla. En son basın bilgilendirme toplantısında bu rakamların iki hafta geriden geldiği söylendi.

Salgından en fazla etkilenen ikinci bölge Västra Götaland 58.876 ve üçüncü bölge Skåne'de 50 bin 836 vakayı barındırıyor.

Editör: İsveç Gündemi