İsveç, üç gündür Stockholm'ün Rinkeby Mahallesi'nde görev yapan karakol komseri  Christoffer Boman'ın sosyal medyada yayımladığı videoyu konuşuyor.

Geçen hafta  Stockholm'ün Kista bölgesinde ki galeride kurabiye çalmak için silah çeken 17 yaşındaki iki gencin durumu komiser Boman'ı çileden çıkardı. İsyanını Salı günü bir video çekerek dile getiren komiser, ''Son günlerde şiddetin normalleştiğine dikkat çekerek, ''Maço kültürünün bu şiddet ve cinayetlerin son bulması gerekiyor' dedi  Kurabiye için 17 yaşındaki iki erkek çocuğunun çalışanlara silah çekmesi  fazlasıyla sınırı aştığına işaret eden komiser, '' İnanılmaz bir saçmalık, bu sefer polisin gerçekten kalbi çok kırıldı '' ifadelerini kullanarak yasadışı silah taşıyanların ihbar edilmesini istedi. 

Polisen Rinkeby Facebook sayfasında yayımlanan görüntü bu zamana kadar 46 bin kişi tarafından paylaşılırken, 1 milyon 900 bin kişi tarafından da yorum yapıldı.

GÖRÜNTÜDEN SONRA POLİSE İHBAR YAĞDI

Görüntülerin ülkede büyük dikkat çekmesinden sonra polise yasadışı silah saklayanlar hakkında bir çok ihbar geldiği belirtildi.

İsveç basınına açıklamada bulunan Stockholm Emniyet Müdürlüğü  Sözcüsü Carina Skagerlind, ''Görüntüler yayımlandıktan sonra, yasadışı silah saklayanlar hakkında bir çok ihbar aldık. Bu ihbarlar ciddi ve önemli ihbarlar'' dedi. 

Editör: İsveç Gündemi