İsveç polisinin internet sitesindeki habere göre, Bir aydır devam çalışmalar başarılı bir şekilde devam ediyor.

Güney bölgesindeki polis, Rimfrost'un başlamasından bu yana çeşitli uyuşturucular ele geçirildi. Bunların; 12 kg'ı uyuşturucu maddeler, ayrıca 4 binden fazla uyuşturucu tablet ve 20 silah ele geçirildi.

Polis, "uyuşturucu ticaretine karşı yürüttüğümüz çabalarımız da sonuç verdi" diyerek: sokaklarımızda ve meydanlarda soruna karşı çalışabilecek daha fazla polis memurumuz var ve umarım halk için daha fazla güvenlik sağlayabilir yorumunda bulunan bölge genel müdürü, Stefan Sintéu "uzun süredir Rimfrost ile yoğunlaştığımız çalışmalarımıza inandığımızı, ancak zaman alacak" dedi.

Rimfrost Operasyonunun amacı, cezai ihtilaflardaki saldırı ve patlamalar konusunda gelişen olumsuz bir durumu kırmaktır.

Rimfrost'un ulusal komutanı Stefan Hector: Rimfrost, cezaevi ortamlarındaki ateş ve patlamalarla mücadele etme kabiliyetimizi arttırmak için İsveç polisinin tamamı tarafından başlatılan daha büyük bir ulusal girişimin bir parçası. Şu anda hemen hemen tüm ülkenin polis bölgelerinde Rimfrost ile ilgili çalışmaları görüyoruz. Şu anda rapor ettiğimiz sonuç, güney bölgedeki Rimfrost'un katma değeri olduğunu söyledi. 

Güney bölgesindeki çalışmalarda ele geçirilenler:

Uyuşturucu madde: 12 kg
Ele geçirilen silah sayısı: 20
Uyuşturucu sınıflandırılmış tabletler: 4016 adet
Uyuşturucu tacirlerinin üzerinde yakalanan nakit para: 325 bin SEK
Mermi & Mühimmat: 439 adet
Patlayıcı: 2 kg

İstatistikler, Güney bölgedeki Rimfrost Operasyonu çerçevesinde 12 Kasım 2019 - 12 Aralık 2019 tarihleri ​​arasındaki verilere dayanıyor.

Editör: İsveç Gündemi