Edinilen bilgilere göre Stockholm'de sosyal medya üzerinden sahte ilaç ve uyuşturucu pazarlayan 4 kişinin hesapları incelemeye alındı.

Güçlü kanıtlar tespit ettiğini belirten yetkililer başta dört hesap olmak üzere birçok hesabı kapattığı ve kişileri takibe aldığı belirtildi.

Son haftalarda Stockholm polisi ve Västerort  kamu savcılığı sosyal medya aracılığıyla ilaç ve uyuşturucu satışına karşı etkin operasyolar yapmaya başladı.

Sıradan müşteri gibi davranarak satıcılara ulaşan narkotik timleri, 4 kişiyi yakaladı. Ancak operasyonun sadece 4 kişiyle sınırlı olmadığı belirtiliyor.

Polise göre, sosyal medya aracılığı ile gerek sahte ilaç, gerekse uyuşturucu satılan bayağı bir sayfa bulunuyor. Polis bu sayfalarla bir şekilde irtibata geçerek önce sipariş veriyor ve ödemeyi internet üzerinden istenilen hesaba yaparak böylelikle satış yapan kişilerin gerçek kimliğine ulaşıyor.

Ve operasyon adım adım başlıyor
Polis ödeme yolu ile kişinin kimliği ve yerini tespit ettikten sonra kişinin irtibat sağladığı kişileri de tespit etmek için izleme başlatıyor. Gerekli tüm istihbarat verileri toplandıktan sonra döğmeye basıyor.

Instagram, facebook gibi sosyal medya araçlarının yoğun kullanıldığını belirten yetkililer, uyuşturucu ve sahte ilaç dışında genç kadınları kandıran çetelerin birçok tecavüz olayını da gerçekleştirdiğini belirtti.
Editör: İsveç Gündemi