Analiz sonucu oluşturulan raporda verilerin daha çok seyahat siteleri ve Çinin alış-veriş sitelerinde yapıldığı belirtildi. 

Sitelerde kötü güvenlik
Dolandırıcılıkla mücadele kapsamında çalışmalar yapan ulusal ajans, son zamanlarda kredir kartı sahteçiliğinde keskin artışın sebebini analiz etti. Polise göre, asıl sebep belirli seyahat ve otel rezervasyon sayfalarında görülen makul ücretlere insanların itibar etmesi sonucu bilgilerini paylaşmadan kaynaklanıyor ve bu dolandırıcılığın önemli bir kısmını oluşturuyor.

Çinli e-satıcılar güvenlik açısından zayıf durumda
Artışın arkasındaki bir diğer önemli etken ise, Çinin e-ticaret sitelerinde yapılan alış-veriş'te verilerin çalınması olduğu belirtildi. 

Ulusal dolandırıcılık ofisi polis amiri Jan Olsson “Bazı çinli e-satıcılar güvenlik açısından zayıf durumda, bu nedenle alış-verişlerde kart verileriniz çalınıyor ve sonuçta hiç bir ürün almıyorsunuz” diyerek 3D güvenli sayfalarda alış-veriş yapın uyarısında bulundu.

Kart kullanıcılarını 3D güvenli olarak bilinen sayfalarda alış-veriş yapma çağrısı yapan Jan Olssoni “Kart kullanıcısı ve banka müşterisi olarak kendi bankama kartımın internet alış-verişlerine karşı nasıl bloke edeceğimi ve böylece internet satın alımları için ayrıca yeni kartın açılmasını rica etdim. Bu zaman dolandırıcı kartımı kullanamaz" dedi.

Zamiq Şükürov / İsveç Gündemi

Editör: İsveç Gündemi