Polis, İsveç'ki insanların kendilerini güvende hissetmelerini sağlamak için ellerinden geleni yapıyorlar yorumunda bulunan Thornberg, şiddet suçlarına karşı mücadele konusunda bir dize açıklamalarda bulundu.

Şiddet hakim olmamalıdır. Toplumun huzurunu kaçıracak, kamu düzenine bozacak ve şiddedi tetikleyecek unsurlara karşı ciddi bir mücadele verileceğinin sinyalleri verildi.

Son yıllarda giderek artan olaylarla ilgili bir takım düzenlemelerin olması gerektiği, cezaların ağırlaştırılması konusunda uyarılar yapan uzmanların görüşleri de, şiddeti tetikleyen güç odaklarına karşı cezai yaptırımların ağırlaşması gerektiğini gösteriyor.

Patlamalar ve ciddi suçları durdurmak için tüm alanlarda titizlikle çalışıldığı ifade edilen basın toplantısında, İsveç polisi için "son derece karmaşık bir zorluk" olduğunu söyledi.

"Herkes dahil olmalı"
Polis ayrıca uluslararası işbirliği içinde hareket ediyor diyen Thornberg, toplumdaki diğer aktörlerin şiddet içeren olayları durdurma konusunda işbirliği içinde olması gerektiğini vurguladı.

Löfven: Çetelerin direncini kıracağız
Aftonbladet'ten Anette Holmqvist'in Başbakan Stefan Löfven ile yaptığı röportajda, çete suçu sorununun çözülmesinin kolay olmadığının altını çizen başbakan, "Bunu bir günde veya haftada çözemeyiz". Krarlı ve uzun vadeli bir süreç gerektiği ile ilgili beyanlarda bulundu.

İsveç'te son yıllarda artan şiddetin önlenmesi ile ilgili bir çalışma olduğu ancak henüz kamuoyu ile paylaşma noktasına gelinmediği de konuşanlar arasında. Gelecekte nasıl bir İsveç olacağı konusunda endişeler de artıyor.

Editör: İsveç Gündemi