Ülke çapında artan enfeksiyona rağmen kaçak partiler düzenlenmeye devam ediyor.

Dün gece polis, yüzlerce kişinin parti yapmak için toplandığı Västberga'daki endüstriyel bir binaya baskın düzenledi.

"Art of Sound" derneği Facebook'ta kulübün faaliyetlerini durdurduklarını yazıyor:

"27 yılın ardından, etkinliği kapattığımızı duyurduğumuz için üzgünüz." denildi.

Stockholm bölgesi Västberga'daki endüstriyel bir binada dün gece eğlence ve dans programı için planlanmıştı. 800'e yakın kişi Facebook'ta etkinliğe ilgi duyduğunu bildirdi ve bunların yaklaşık 230'u katılacağını duyurdu. Etkinlikte DJ performansları olmak üzere 23'ten 07'ye kadar sürecek dev bir organizasyon yapıldı.

Ancak parti başlamadan sona erdi. Polis aslında olayı duymuş ve partinin başlaması için bekledi. Gece yarısından kısa bir süre sonra binaya baskın düzenlendi.

Polis sözcüsü Eva Nilsson, "Bunu halka açık bir olay olarak gördük ve durdurmaya karar verdik çünkü çok fazla insan vardı." dedi.

Olaya tanık olanlara göre, polisin baskını sırada olay yerinde 200 ila 300 kişi vardı. Müdahale sorunsuz gerçekleşti ve bazı kişiler itiraz etsede insanlar partiden sessiz ayrılarak dağıldı.

Davranış Kurallarını ihlal ettiği için bir kişi ihbar edildi. Hükümetin Mart ayı sonunda yürürlüğe koyduğu Kamu Düzeni Yasasında yapılan değişikliğe göre, polis korona enfeksiyonunu engellemek için 50'den fazla kişiyle halka açık etkinlikleri veya halka açık toplantıları durdurma ve baskın hakkına sahip.

Etkinliğin organizatörü "Art of Sound" artık salonda daha fazla parti düzenlemeyeceklerini yazıyor:


"27 yılın ardından, etkinliği kapatmak zorunda olduğumuzu duyurduğumuz için üzgünüz. Elbette polisin kararına itiraz edeceğiz ama bu gece yapabileceğimiz hiçbir şey yok. Tüm biletler iade edilecek" denildi.

Editör: İsveç Gündemi