Şimdi polis, cinayetle bağlantılı olabileceğini düşündüğü aracın peşine düştü. Ancak park halinde bulunan aracı kullananlarla ilgili şuana kadar herhangi bir bilgiye rastlanmadı. Emniyet yetkilileri olay tarihi, hemen öncesi ve sonrasındaki yakın tarihlerde aracı kullanan kişilerle ilgili bilgisi olanların polise yardımcı olmalarını istedi.

Stockholm Polisinden Åsa Wallentin, Flemingsberg'deki cinayetten sonra saldırgan ya da saldırganların bu araçla kaçtıklarına inandıklarını belirtti.

1 Temmuz'da , Stockholm'ün güneyindeki Flemingsberg'de bir okulda 25 yaşlarında bir genç vurularak öldürüldü.

Cinayetle ilgili soruşturmayı yürüten ekip, cinayetten sonra kaçışın bu araçla gerçekleştiğine dair önemli bulgular elde etti.

Edinilen bilgilere göre araba, Mayıs ayı başlarında çalınmış ve Audi RS3 modeli olan bu aracı kullananlarla ilgili çalışma o tarihten beri yürütülürken araç bulundu ancak aracı çalan ve olayda aracı kullananlarla ilgili bir iz hala bulunamadı.

Polis aracın önemli özelliklerinden biri motorun çok ses çıkarması olduğunu belirtti. Cinayetle ilgili soruşturma kapsamında cinayet sonrası kaçışta da görgü tanıklarının beyanları bu aracı işaret ediyor.

"Resimlerini yayınladığımız bu araba hakkında ipuçları almak istiyoruz" ifadeleri kullanan Stockholm Polisi'nden Åsa Wallentin, aracın Mayıs ayı başlarında çalındığı rapor edildi ve cinayetten sonra kaçış arabası olarak kullanıldığına inanıyoruz dedi.

Polis şimdi halktan yardım istiyor.

"Özellikle Huddinge / Flemingsberg bölgesinde, kaybolduğu tarihten olay öncesi ve sonrasına kadar park edilmiş bu tür araba gördüyseniz veya onu kullananlarla ilgili bilgisi olanların bize bilgi vermesini istiyoruz" çağrısı yapan Åsa Wallentin, özellikle Haziran ayı içinde, yani cinayetten önceki ve sonraki zaman aralığının önemli olduğunu vurguladı.

Polise göre, soruşturmada araçla ilgili elde edilecek bilgiler yapbozun değerli bir parçası olacak.

"Bu araba bir yere bırakılmış ve tabii ki arabanın teknik incelemesini yapıyoruz" diyen Åsa Wallentin, faillerin cinayetten önce ve sonra nasıl hareket ettiklerinin haritasını çıkarmanın önemli olduğunu belirtti.

Cinayete dair henüz kimse yakalanmadı. Soruşturma devam ediyor ve polis halktan yardım istiyor.

Editör: İsveç Gündemi