Sosyal medya üzerinden paylaşılan bir görüntüde firari zanlı, iki arkadaşıyla birlikte Tensta'daki bir futbol sahasının önünde fotoğraf çektirdiği görülüyor.

Rinkeby'deki bir pizzacıda yapılan silahlı eylem sonrasında bir kişiyi öldüren ve İsveç'in son yıllardaki en önemli silahlı saldırılarından birinden mahkum edilen kişi cezaevinden firarından sonra her yerde kırmızı bültenle aranıyor.

Sosyal medyada uluslararası aranmasına rağmen Tensta'da çekilen bazı resimlerde yer alıyor.

Rinkeby'de cinayet işlediğinde 16 yaşında olan katil zanlısı, üç yıl süreyle gençlik evlerinde hapis cezasına çarptırıldı.

Ancak kalış süresi dolmadan iki arkadaşının yardımıyla, Kungsbacka'da korunaklı bir izin sırasında kaçırıldı.

Kaçıştan kısa bir süre sonra bölge polis sözcüsü Christer Fuxborg, zanlının yakalanması için her taşın altına bakıyoruz dedi.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülere göre, firari çete savaşının gerçekleştiği ve ölümle sonuçlanan eylemin meydana geldiği Rinkeby'nin yanı başındaki Tensta'da yaşıyor görünüyor.

Şuanda 18 yaşında olan zanlı için uluslararası bir arama çıkaran polis, şahsın Tensta poz veren görüntüsünün sosyal medyada paylaşılmasıyla alay konusu oldu.

"Tensta'da Rahatla"

Sosyal medyada günün en çok paylaşılan resmi olan görüntüde firarinin maske taktığı görülüyor. Polisi alay konusu olduğu olayla ilgili takip başlatıldı.

Bir e-postada, Kuzey Bölgesi Polis Şefi Yardımcısı Anders Rissel, kişiyi tutuklayabilecekleri konusunda umutlu olduklarını yazıyor.

"Bahsettiğiniz kişi için aktif bir arama yapıyoruz. Takip ettiğimiz çok sayıda bireyimiz var ve sosyal medyayı takip ediyoruz. Kişilerinbulunabilecekleri ortamlarda hareket ediyoruz" ifadeleri kullandı.

Anders Rissel çekildiği iddia edilen resimle ilgili teknik inceleme başlatıldığını belirtirken, resmin ne zaman çekildiği konusunda bilgi vermedi.

"Bu tür bilgileri sosyal medyadan takip ediyoruz ama konu bu görsele gelince eski olduğu bilgisine sahibiz" denildi.

Editör: İsveç Gündemi