Bodrum farklı bir lezzete daha kavuştu.İsveç lezzeti tadında pizzalar Bodrum’da müşterilerin hizmetine .Victoria pizza Paşatarlasındaki mekanında Belediye Başkanı Ahmet Aras tarafından hizmete açıldı.

Victoria Pizza çok lezzetli  fiyatları uygun 27-55 lira arasında değişiyor.

İşletmenin sahibi emekli gazeteci Tandoğan Uysal” lezzetimizi ve kalitemizi bozmayacağız fiyatlarımıza da zam yapmamaya çalışacağız ,,dedi.

Uzun yıllar İsveç’te gazetecilik yaptıktan sonra Bodrum’a yerleşen Tandoğan Uysal’ın, çeşitli İsveç lezzetlerini Bodrum’a getiren işletmesi “Victoria”nın açılışı yapıldı. Açılışa Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Beldiye Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutukun,ünlü gazeteciler Can Pulak,Olay Tan,Bengüç Özerdem BOTAV Genel Sekreteri Serkan Balkan -‘ın yanı sıra  ile çok sayıda iş ,insanı ve bodrumlular katıldı.

Üst katı otel, alt katı restoran olarak hizmet verecek işletme, İsveç mutfağını Bodrum’a getiriyor. Restoranda İsveç pizzalarının yanı sıra kırmızı et, beyaz et, balık, makarna çeşitleri de sunulacak. Mekanın işletmecisi, uzun yıllar İsveç’te yaşayan ve gazetecilik yapan Tandoğan Uysal, yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “Ben yaklaşık 40 yıl gazetecilik yaptım. 36 yıl önce İsveç’e göç ettim. 23, 24 yaşındaydım. Orada gazetecilik yaptım. Hürriyet Gazetesi, Anadolu Ajansı’nın temsilciliğini yaptım.

Aynı zamanda ticaretle de ilgilendim. Servis branşına ilgim var. Şu anda da zaten yaşım 58 oldu. Ülkemi özledim ve dönmek istedim. Bodrum’u da turizm açısından seviyorum. Denizi çok seviyorum. O nedenle Bodrum’u yatırım anlamında tercih ettim. Yaklaşık 4 yıl önce bu mekanı satın aldım. Burası bir Bodrum evi. Tadilatlarla bu noktaya getirdim. Gördüğünüz gibi butik otel ve restoran oldu. Burada çeşitli şeyler denedik. Türkiye’nin şartlarında artık alkol çok pahalı. İnsanlar alkolünü alıp da geliyordu. Pizza daha ekonomik, daha uygun. Zaten Avrupa ve tüm Dünyada patlayan bir konsept. O nedenle İsveç pizzasına da güveniyorum, yenildiği zaman lezzeti anlaşılan bir şey. Yazın bu denemeleri yaptık ve çok olumlu sonuçlar aldık. Başarılı bir ivmeden sonra bu kış sezonu da açmaya devam edeceğiz.”

Restoranda pizzanın yanı sıra İsveç mutfağından başka lezzetlerin de olacağını kaydeden Uysal, işletmenin ismini nereden aldığından da bahsederek şöyle konuştu:

“Pizzanın yanında İsveç mutfağından kırmızı et, beyaz et, balık, soslu makarnalar, soslu etler olacak. Türk mutfağından daha farklı ama çok lezzetli. Sadece pizza yemek herkese bıkkınlık verebilir. Pizzanın yanında et çeşitleri de olacak. Bu mekanın adını ‘Victoria’ koydum.

İsveç veliaht prensesinin adı. İsveç’e vefa borcumu ödüyorum. Veliaht prenses, halkın prensesi. İsveç halkı onu çok seviyor. O ismi uygun gördüm. O nedenle Victoria’yı buraya taşıdım. İsveç’le Türkiye arasında köprü olmasını istiyorum.”

İşletmenin açılış kurdelesini kesen Başkan Aras burada kısa bir konuşma yaptı. Aras, “Yıllarını İsveç’te geçirmiş bir Dünya insanı, entelektüel, sevgili Tandoğan Bey’in burada yaptığı bu girişim Bodrum için çok önemli. Çünkü bizim deneyime ve dünya görüşüne çok ihtiyacımız var. Bodrum’da belli standardın üzerinde işlere ihtiyacımız var. Bugün burada açılışı yapılan da belli standardın üzerinde bir iş” dedi.Açılışta davetliler restoranın lezzetli pizzalarını tattı.

Editör: İsveç Gündemi