Yüklerde "diğer şeylerin yanı sıra muzların altında" çok miktarda kokain saklandığı tespit edildi. Konteynırların İsveç'in Helsingborg kentine doğru yolda olduğu belirtildi.

İsveç Gümrük Dairesi, konteynırların son varış noktası olarak Helsingborg olduğunu açıkladı.

Ekvador'daki narkotik polisi bu yıl üç büyük kokain kaçakçılığı girişimini durdurdu "bunların hepsi Helsingborg ile bağlantılı" olduğu yerel basında da geniş yer buldu.

En son baskın, Ağustos ayında Ekvador'daki liman kenti Guayaquil'de yapıldı.

O dönem yapılan baskında 348 kilo kokain ele geçirilmişti. İsveç'in güneyindeki gümrük istihbarat biriminin başkanı Johan Arvidsson, bu alışılmadık bir çalışma tarzı dedi. "Çok büyük miktarda uyuşturucu var."

Johan Arvidsson, benzer bir baskının Mart ayında zaten yapıldığını söyledi.

"Mart ayında 319 kilogram kokain bulundu." diyerek o zamanki uyuşturucularında İsveç'e gelmek üzere yola çıkan konteynır yükleri arasında bulunduğunu belirtti.

Johan Arvidsson, konteynerlerin Almanya'nın Bremerhaven limanında yeniden yükleneceğini, ancak kargonun Ekvador'da zaten durdurulduğunu söyledi.

Üçüncü baskı bu yıl Nisan ayında gerçekleşti. Bremerhaven üzerinden Helsingborg'a giden bir konteynırdaki muz kutularında yaklaşık 2,4 ton uyuşturucu ele geçirilmişti.

Johan Arvidsson, bu konuda soruşturmanın devam ettiğini belirtirken, yükün son durağı İsveç olması bu uyuşturucuların tamamının İsveç'e giriş yapacağını düşünmek ya da düşünmemek doğru olmayabilir. Çünkü yük İsveç'e gelmeden önce Almanya'nın Bremerhaven limanında duruyor ve oradan yeni ürünler alınıyor. Bu nedenle uyuşturucuların hedefinin Almanya olabileceğini de belirtti.

Editör: İsveç Gündemi