Stockholm bölgesindeki polis, pasaportların yenilenmesi talebiyle başa çıkmak için çeşitli önlemler aldı.

Polis bir basın açıklamasında, işlemleri hızlandırmak için birçok tedbir alındığını ve ek personel işe aldığını duyurdu. Kurum içi eğitimden geçen personel daha fazla mesai yaptı.

16 Mart - 8 Nisan tarihleri ​​arasında çalışmalar noktasında polis, Stockholm bölgesinde toplamda 72 bin 53 saat mesai yaptı.

"Vatandaşların pasaport değişikliği ve işlemleri konusunda randevu süresi talebinin karşılanması önemlidir. Otoritenin, yerine getirmemiz gereken bir hizmet yükümlülüğü vardır. Dolayısıyla pasaport kuyruklarını azaltmak için bölgede güç toplamamız gerekiyor" ifadeleri kullanan Therese Tjeder Franzén, Stockholm'deki çoğu pasaport ofisinin, özellikle büyük olanların, artık hafta sonları bile normal çalışma saatleri dışında randevu vererek işlem yapmayı devreye aldığını belirtti.

Pasaport yenileme sürelerinde randevuların aylar sonrasına verilmesi üzerine ciddi tepkiler olmuştu. Yaşanan yığılmayı gidermek için yetkililer personel sayısını hızla artırarak tatil zamanına yakın daha büyük aksaklıkların yaşanmaması için mücadele ediyor.

Editör: İsveç Gündemi