Erkek arkadaşı tarafından öldürüldüğü düşünülen ve cinayet zanlısı olarak tutuklu bulunan katil zanlısı hakkında önümüzdeki günlerde karar verileceği belirtildi.

Savcı Jim Westerberg için büyük önem taşıyan genç kızın ceset parçaları hala bulunamadı.

Tutuklu bulunan zanlının avukatı Beatrice Rämsell, "Müvekkilimin tutumu nasıl öldüğü hakkında hiçbir şey bilmemesidir" dedi.

Uddevalla'da 17 yaşındaki Wilma Andersson'un ortadan kaybolmasından bu yana üç aydan fazla zaman geçti. Ön soruşturyı yürüten Başsavcı Jim Westerberg, şimdi Wilma'nın 23 yaşındaki erkek arkadaşını cinayetten kovuşturmaya hazırlanıyor.

Savcı "Teknik soruşturmalardan bazı sonuçlar bekliyoruz ve olay yeri incelemesini tamamlıyoruz" ifadeleri kullandı.

Mevcut kovuşturma için  süreç 13 Mart'ta sona eriyor. Ardından savcının şüphelinin tutuklanmasını talep etmesi bekleniyor.

Wilma'nın cesedini bulamadık

Kaybolduktan iki hafta sonra, polis Wilma'yı canlı bulma umudunu söndüren bir vücut parçası buldu. Arama, vücudun geri kalanından çok sonra devam etti. Bu çabalar şimdi tamamlandı.

Soruşturma savcısı Jim Westerberg, cesedi bulamadıklarını ve yeni aramalar planlanmadıklarını söyledi.

Bazı uzmanlar, kurbanın cesedi kayıpsa, birisini cinayetten mahkum ettirmenin zorlukları hakkında yorum yaptı. 

Kriminoloji profesörü Leif GW Persson: "Sadece başını salladığını varsayarsak, onu bulamazsınız ya da onu geç bulursanız, ölüm nedenini belirlemek mümkün değildir" ifadeleri kullandı.

Savcı Jim Westerberg, bir hükümlüye ceset olmadan ulaşma şansı konusunda spekülasyon yapmak istemediğini ifade ederek "Bu konuda hiçbir şey söyleyemem" dedi.

Tutuklu bulunan katil zanlısı suçu reddediyor. Polis, Wilma Andersson'un ortadan kaybolmasıyla ilgili hareketlerini tespit etmek için çok çalıştı. Araştırmacılar 23 yaşındaki arabasında bulunan bir GPS aracılığıyla Uddevalla bölgesindeki bir nehre birkaç kez gittiklerini tespit etti. Orada yoğun tüplü dalış yapıldı. Ancak her hangi bir sonuç elde edilemedi.

Zanlı avukat Beatrice Rämsell tarafından temsil edilir. Avukat yaklaşan kovuşturmayı memnuniyetle karşılıyor.

Rämsell, "Müfettişler mümkün olan en kısa sürede hazırlanmaya çalıştılar ve bence bu çok iyi" dedi.

Savcının sunduğu kanıtlar hakkında ne düşünüyorsunuz sorusu üzerine: "İfşa yasağı var, bu yüzden gerçekten bir şey söyleyemem. Ama kızın nasıl öldüğünü bilmiyoruz diyerek müvekkilinin ıspatlanmış bir suçu olmadığını savundu.

Avukat Rämsell, yakında mahkeme salonundaki tüm materyaller ortaya konacak ve yargılamamız iyi olacak ifadeleri kullandı.

Editör: İsveç Gündemi