Hükümet görevinin bir parçası olarak, İsveç Halk Sağlığı Kurumu'nun yeni bir rapor hazırlayacağı, yeni olası korona salgınları için plan hazırlayacak.

Özellikle sonbahar mevsiminde salgının yeniden hızla artışının önüne geçilmesi için farklı senaryoların ortaya koyulması bekleniyor.

Şuana kadar genel olarak kısıtlamadan uzak, tavsiyelerle işi yürütmeye çalışan İsveç, bu konuda hala eleştirilerin odağında bulunuyor.

Yıl sonuna doğru olası bir keskin yükselişi engellemek için üç farklı planın hayata geçirilmesi beklenen İsveç'te bu yönlü çalışmalar sürüyor.

Gribal enfeksiyonların arttığı dönemlere kadar farklı hazırlıkların tamamlanmasını hedefleyen Halk Sağlığı Kurumu, enfeksiyonu artıran en büyük unsurlardan biri olarak kalabalık gruplar halinde insanların ortak alanlarda bulunması ve temastan kaçınmaması olarak görüyor. İleri süreçlerde bununla ilgili nasıl adımların atılacağına dair her hangi bir açıklama yapılmazken, Halk Sağlığı Kurumu genel müdür Johan Carlson, sağlık sistemi üzerinde olası bir baskı olması halinde farklı önlemler alabileceklerine işaret etti.

Editör: İsveç Gündemi