Bugün Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, "İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılımı halinde Rusya'dan sorumlu adımlar gelecektir. Rusya bu karara misillemede bulunacaktır" demesi üzerine gözler Finlandiya ve İsveç'in tepkisine çevirildi.

Henüz İsveç ve Finlandiya'dan konuya dair bir resmi açıklama gelmezken, Rusya'nın saldırgan tavrına karşı özellikle Finlandiya uzun süredir tehdide dikkat çekmeye çalışıyor.

Bugünkü düzenlenen NATO toplantısına, NATO'da olmamalarına rağmen zirveye Finlandiya ve İsveç liderleri de katıldı.

Edilen bilgilere göre, İsveç Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Micael Byden ve Savunma Bakanı Peter Hultqvist Ukrayna'da yaşananlar ve İsveç'in kendi içinde alacağı tedbirlerle ilgili bir basın toplantısı düzenleyecek.

Bugünkü NATO toplantısına katılan Başbakan Magdalena Andersson, NATO toplantısının ardından, Savunma Bakanı ve Başkomutan Micael Byden'ın bireysel bir görüşme gerçekleştirerek güvenlik politikasına ilişkin gelişmeleri değerledirecek.

Rusya'nın Ukrayna işgali başta olmak üzere, Rusya'nın saldırgan tavrına karşı alınabilecek tedbirler kapsamlı şekilde ele alınacak.

Editör: İsveç Gündemi