Ocak ayı başlarında bir SvD röportajında ÖB Micael Bydén, Silahlı Kuvvetlerin, bölgelerin yardım istemesi koşuluyla, yaklaşan covid-19'a karşı toplu aşılama ile bağlantılı olarak askeri kaynak sağlamaya hazır olduğunu duyurdu. 

"Destek ve işbirliği için çeşitli makamlara bir istek gönderdiğimizi teyit edebiliriz" diyen Polis basın bürosundan Stefan Marcopoulos, ilgili makamdan bilgi aldığımızda içeriği açıklarız dedi.

Polisin talebinin nedeni, enfeksiyonun Norveç'te yaygınlaşması ve hükümetin İsveç'e giriş yasağı getirme kararıdır.

İçişleri Bakanı Mikael Damberg geçen hafta düzenlediği basın toplantısında, yasağın gece yarısından 14 Şubat'a kadar geçerli olduğunu ve gerekirse uzatılabileceğini söylemişti.

Kontrolü sürdürmek için, polis o zamandan beri ülkeler arasındaki sınır geçişlerini koruyor.

Bugün yapılacak basın toplantısına Başbakan Stefan Löfven, İçişleri Bakanı Mikael Damberg ve Ulusal Polis Şefi Anders Thornberg katılacak.

Beklenen mesaj, İsveç'e giriş için negatif bir covid-19 testi yapılması zorunlu ve sınır kontrollerini sıklaştırmak. Bu nedenle Polis Otoritesi, gözetim için resmi bir destek talebiyle Silahlı Kuvvetlere başvurdu.

SvD'nin verdiği bilgiye göre, Silahlı Kuvvetlerin polisin talebine evet demesi bekleniyor. Toplamda sekiz sınır kapısında gözetim yapılacak.

Editör: İsveç Gündemi