İsveç Savunma Malzemesi İdaresi (FMV), modernize edilen 11 adet NH90 genel maksat helikopterini teslim aldı. Daha öncesinde 7 adedi modernize edilip teslim edilmişti, geriye 4 adedinin modernize edilmesi kaldı. Kalan NH90’ların ise 2024 yılına kadar modernize edilip FMV’ye teslim edilmesi hedefleniyor.

Teslim edilen helikopterler, İsveç Silahlı Kuvvetleri’ne teslim edilmeden önce FMV gözetiminde teslim denetiminden geçiyor. Bu, FMV ve İsveç Silahlı Kuvvetlerinden uzmanların, sistemlerin anlaşmaya uygun olarak inşa edildiğini ve tüm belgelerin doğru olduğunu denetledikleri anlamına geliyor.

Bahse konu sürecin gerçekleştirilmesi birkaç hafta sürmekte. Bu kapsamda FMV, Test ve Değerlendirme Departmanı ile birlikte test uçuşları gerçekleştirmekte. Bu sayede teknik gereksinimlerin karşılanması ve ekipmanın İsveç Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaçlarının karşılaması sağlanıyor.

Son teslimattan sonra, İsveç Silahlı Kuvvetlerine teslim edilmek üzere 4 adet modifiye NH90 helikopteri kaldı. 2 adet kara helikopteri Luleå’ya inecek, 2 adet deniz helikopteri ise Ronneby’deki helikopter filosuna teslim edilecek. Kalan helikopterler ise şu anda sırasıyla Finlandiya ve Fransa’da endüstri tarafından modifikasyonlardan geçiyor. (defenceturk)

Editör: İsveç Gündemi