Parti lideri sosyal medya hesabı Facebook'taki bir gönderide:

"Bu da, bu tür kararların derhal nasıl ve etkili bir şekilde alınacağına ve uygulanacağına dair zamanında bir plan olmasını gerektiriyor" ifadeleri kullandı.

Kristersson şu anda okulların, ülkenin sınırlarının ve daha geniş kapsamlı bir karantinanın en acil konular olduğuna inanıyor.

"İyi bir yargıya sahip olan, ancak bu alanlarda uzmanlığı olmayan hepimiz, uzmanları dikkatle dinlemeye akıllıca davranıyoruz. Ancak İsveç'in bu tür kararları alması gerekiyorsa, bunları sadece pratikte uygulamaya hazır olmalıyız."

Hükümet, her şeye rağmen, önemli olayları durdurma ve yurtdışına seyahat etmekten vazgeçme kararı gibi enfeksiyonun yayılmasını yavaşlatmak için makul kararlar almıştır diyen Kristersson şöyle devam ediyor:

Ancak, perspektifte, daha fazla kararın daha hızlı alınması gerekiyor gibi görünüyor. Örneğin, İsveç, birkaç hafta önce risk alanlarından eve gelenlere birkaç hafta evde kalmasını tavsiye etmeliydi" dönen insanlar işe ve okullara gitmemeliydi dedi.

Parti lideri, yaşlıları ve hastaları korumak için zamanında kararların alınmasının önemli olduğuna dikkat çekiyor.

"Korona virüsü bizim düşmanımız. Şimdi birbirimize yardım edelim. En kötüsünü planlayın ve elimizden gelenin en iyisini yapın" diye yazdı.

Editör: İsveç Gündemi