Şuanda virüs bölgede binlerce insana bulaşmış durumda ve 40 binden fazla insanın virüs şüphesiyle karantina altına alındığı belirtiliyor. 

İş seyahati ya da tatil amacıyla Çin'de bulunan insanlardan bazılarına bulaşan virüs, virüsü dünyanın çeşitli bölgelerine taşıdı. Her geçen gün endişelerin daha büyüdüğü virüsle ilgili çalışmalar sürerken, Çin'deki bir çok şirketin kapatma kararı almayı görüştüğü de gelen bilgiler arasında.

İsveç'in Dünya çapındaki mobilya markası Ikea çindeki çalışmalarına ara vereceği ve mağazaların yarısından fazlasını kapatacağını duyurdu.

Ikea Çin'e ve Çin'den yapılan tüm iş seyahatlerini iptal etti. Buna ek olarak, Çin'de IKEA, ülkedeki mağazalarının yarısını geçici olarak kapatıyor.

IKEA İsveç Basın Müdürü Jon Egerlid, "Müşterilerimizin ve çalışanlarımızın sağlığı ve güvenliği Ikea'da her zaman en önemli önceliktir. Çin hükümetinin enfeksiyonun yayılmasını etkili bir şekilde kontrol etme çağrısına yanıt olarak, 29 Ocak'tan itibaren Ikea China, Çin'deki mağazaların yaklaşık yarısını geçici olarak kapatacak" dedi.

Etkilenen Ikea çalışanlarının maaşları korunarak şimdilik evde kalmasına izin verilecek. Çalışanlar ayrıca kendilerini korumak ve enfekte olma riskini azaltmak için neler yapabilecekleri konusunda da bilgilendiriliyor.

(Dünyadaki tüm Ikea mağazalarının yüzde 90'ını işleten) Ingka Group, 26 Ocak'tan şimdiye kadar geçerli olan ve Çin'e yapılan tüm iş seyahatleri için bir seyahat yasağı getirmiş durumda.

Editör: İsveç Gündemi