Dün akşam saat 8 sıralarında gençler ile polis arasında yaşanan çatışmalarda İsveç Medyası polisleri masum göstererek gençlerin attığı molotof ve taşlı saldırıyı "Gençler Polis deveriyesine saldırı gerçekleştirdi" ve "Polis memurları Tensta'da gençler tarafından saldırıya uğradı" teması ile servis etti.

Sorun ve nedenlere, tepki ve sebeplere hiç yer vermeyen İsveç Medyası'nın polisi savunup, polis ile karşı karşıya gelmek durumunda kalan gençleri suçlu ilan etmesi sorunların daha da büyümesine sebep olabileceği endişesini beraberinde getiriyor.

Geçtiğimiz aylarda İsveç'in en tehlikeli bölgeleri sıralamasında da Tensta'yı başa oturtan araştırma ve bunun yanı sıra sürekli sorunlarla gündemde tutulan Tensta giderek derinleşen problem haline geliyor.

Polisin havaya ateş etmesi ve gaz bombası atmasını zorunlu kaldığı gerekçesiyle kullandığını belirten İsveç'in medya yüzü olayları 50 kişilik bir grubun başlattığını ve polise molotoflu saldırı gerçekleştirdiğine yer verdi.

Expressen, Aftonbladet, DN ve diğer medya yayınlarının servis ettiği haberlerde bölge gençliği yine suçlandı ve bölgeye karşı toplumun bakış açısında olumsuz olan algı yapısına bir kat daha atıldı.

Olayların sebeplerinin araştırılması yerine Tensta'da dünden buyana olaylara karışan gençleri yakalamak için polis avı devam ediyor.

Olayların daha da büyümemesi ve ortamın sükunete varması için sivil toplum kuruluşlarının devreye girmesi gerekiyor.
Editör: İsveç Gündemi