DAGENS NYHETER

- Hükümet iklim değişikliğinin neden olduğu sorunlara karşı İsveç’in daha uygun hale getirilmesi için bütçeye 110 milyon kronluk yatırım giderleri ilave edileceğini bildirdi.
- Moldovya’nın başkenti Kişinev’de kayıp milyar doların bulunması için düzenlenen toplu protestoların şiddeti giderek artıyor.

- Mülteci krizi İsveç Demokratları Partisi’nin yabancı düşmanlığını gösteriyor.

- Ilımlı Parti lideri Anna Kinberg Batra İsveç ve Almanya’nın mülteci sorunu konusunda ortak hareket etmelerinin sevindirici olduğunu söyledi.

- Polonya Cumhurbaşkanı Andrey Duda AB içerisinde mültecilerle ilgili zorunlu kota uygulanmasına karşı olduğunu söyledi.

- Macaristan mültecilerin sebep olduğu giderleri karşılamak için AB’den 4 milyon Avro yardım alacak.

- SAS Hava Yolları bu yılın üçüncü çeyreğinde yaklaşık bir milyar kron kâr yaptığını bildirdi.

- Türk özel kuvvetleri Türk savaş uçaklarının desteği ile Kuzey Irak’ta PKK üyelerine yönelik geniş çaplı saldırı düzenledi.

SVENSKA DAGBLADET

- Malmö’de son günlerde en az 230 kişi sığınma başvurusunda bulundu.

- Almanya Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel Almanya’nın yılda 500 bin sığınmacıyı ülkeye almaya gücü yeteceğini bildirdi.

- Yapılan bir araştırma, yaşları 25 ila 29 arasında değişen kişiler arasında kürtaj yaptırma oranının yüzde 21 arttığını gösterdi.

- Suudi Arabistan’ın öncülük ettiği koalisyon birliklerinin Yemen’de düzenledikleri bombalı saldırılarda en az 20 kişi hayatını kaybetti.

- Kore savaşı nedeniyle Kuzey Kore ve Güney Kore’de ayrı düşen ailelerin buluşması için anlaşmaya varıldı.

- Son zamanlarda dünya petrol fiyatlarındaki düşüşten sonra İsveç’te 95 oktan benzinin fiyatı yeniden 12,99 krona geriledi.

AFTONBLADET

- Başbakan Stefan Löfven ve Alman meslektaşı Angela Merkel daha fazla AB ülkesinin mülteci konusunda sorumluluk alarak, bu hususta yardımcı olmaları gerektiğini belirtti.

- Sırbistan’ın güneyinde bulunan binlerce mülteci sokaklarda ve çöp yığınlarının içeresinde uyumak zorunda kalıyorlar.

- Cesedi kıyıya vuran Aylan’ın fotoğrafından sonra İsveçliler mültecilere daha olmadığı kadar yardımda bulunuyorlar. Bu güne kadar yaklaşık 100 milyon kron yardım toplandı.

- Mısır, Lübnan ve İsrail’de meydana gelen kum fırtınasında şu ana kadar en az 8 kişi hayatını kaybetti.

- Türkiye’nin değişik yerlerinde teröre karşı protestolar düzenlenirken Kürt partisi HDP’nin binaları tahrip edildi.

EXPRESSEN

- Mülteci konusunda sorumluluk almayan AB ülkeleri ekonomik olarak cezalandırılacak.

- İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth bugün 63 yıl 216 gün tahtta kalarak, Britanya tarihinin en uzun tahtta kalan ismi oldu.

- Euro 2016 elemeleri maçında Avusturya ile karşı karşıya gelen İsveç kendi sahasında dün gece Avusturya’ya 4-1 yenildi.

- Alman İstihbarat Servisi (BND) İslam Devleti’nin Irak’ın kuzeyinde gerçekleştirdiği bazı saldırılarda hardal gazı kullandığını bildirdi.
Editör: İsveç Gündemi