Çalınan silahlardan biri bulunurken, hala çoğu silah bulunamadı.

Basında yer alan haberlere göre, bazı silahlar farklı suç şebekelerinin elinde.

Yargılanmasına devam eden gençle ilgili dava bir kişinin cep telefonunda resmi bulunan ve daha sonra elde edilen tabanca için başladı.

2019'da Devlet Dairelerinde çalınan yaklaşık yedi Glock tabancası ile ilgili çalışmalar devam hala devam ediyor ve gerçekten silahlar kimin tarafından çalındığı net olarak anlaşılmış değil.

Ancak, söz konusu silahlardan birine sahip olduğundan şüphelenilen 39 yaşındaki bir adam bu hafta adalet önüne çıkarıldı. Kanıtlar, bir dolandırıcılık davasında ele geçirilen bir cep telefonundaki resimlerden oluşmaktadır.

Fotoğrafta, Glock marka tabanca ve seri numarasının açıkça okunduğu tabancayı tutan bir el görülüyor.

Polis zanlının elini inceledi ve Ulusal Adli Tıp Merkezi bir karşılaştırma yaptı. Bu da cep telefonu görüntüsünde silahı tutan kişinin kim olduğunu ortaya çıkardı.

39 yaşındaki sanık, suçlamaları yalanladı ve NFC, polis resimlerdeki gerçek bir silah olup olmadığını bile bilmemekle birlikte kişiyi suçladı yorumu yaptı.

Zanlı, hiç bir suçu kabul edemem. Sırf birinin silahının fotoğrafını çekmiş olmam, o silahın bende olduğu anlamına gelmez. Fotoğraf çekmek yasa dışı değildir. Silaha sahip olmak yasadışı diyerek kendini savundu.

Bu hafta başlayan duruşmada, silaha sahip olduğunu yalanladı ve tüm sorulara aynı yanıtı verdi:

"Yorum yok."

Ele geçirildiği doğrulanan tek silah, Sundsvall'da bir apartman dairesinde bulundu. Bir kaç gün sonra 15 yaşındaki bir çocuk, silahın kendisine ait olduğunu söyledi.

Altı ay sonra, geçen yıl Mayıs ayında, silahın kendine ait olduğunu söyleyen çocuk, Järfälla'daki bir otobüs durağında bir kişinin vurulmasıyla bağlantısı olduğu düşünülüyor.

Kurban şans eseri hayatta kaldı. Çocuk daha sonra çete başlarının emriyle ateş etmekle suçlandı. Olayda başka bir silah kullanıldı.

Savcı Jenny Clemedtsson, bu dava bulunan tabancayla ilgili, karar bu hafta açıklanacaktı. Ancak yargıçların COVID-19'da hastalanması nedeniyle yargılamaya baştan devam edilmesi gerekiyor.

"Silahlar suç şebekelerinde"

Dagens Juridik'in genel yayın yönetmeni ve hırsızlıkları ilk ortaya çıkaran Eric Tagesson, silahların er ya da geç kriminal çevrelerde kullanılacağını öngören polisin kısmen haklı olduğunu belirtiyor.

Tagesson, Devlet Dairesi'nden çalınan tabancalardan biri ölümcül suçta kullanılırsa durum yıkıcı olur yorumu yaptı.

Editör: İsveç Gündemi