Hükümetin bugün Mayıs ayı için korona kısıtlamaları hakkında açıklama yapması bekleniyor.

TT haber ajansına göre, İsveç Halk Sağlığı Kurumu, 3 Mayıs gibi erken bir tarihte bir rahatlama durumu olduğunu düşünmüyor.

Göstergelerin çoğu, halka açık etkinlikler ve halka açık toplantılar üzerindeki kısıtlamaların getirdiği rahatlamanın bir kez daha erteleneceği yönünde.

Halk Sağlığı Kurumu mevcut kısıtlama ve tavsiyelerle ilgili sınırı önce 11 Nisan'a, ardından 3 Mayıs'a erteledi. Ancak TT'nin verdiği bilgiye göre, yetkili makam bir dilekçede hükümetten kısıtlamaların devam etmesi yönünde karar almasını talep etti. Nedeni, enfeksiyonun yayılmasının hala yaygın olması ve yoğun bakım yükünün yüksek olmasıdır.

Halka açık toplantılar ve halka açık etkinlikler için katılım tavanlarında yardım konusunda bir yönetmelik taslağı hazır duruyor. Bu taslağa göre, konserler, sinemalar ve spor etkinlikleri için yükseltilmiş seyirci tavanları için geçerli olduğu gibi, en fazla sekiz ziyaretçi kuralından kaçınan Gröna Lund ve Liseberg için de geçerlidir.

Ancak Halk Sağlığı Kurumu'nun bunun ertelenmesi talebinden sonra, hükümet yönetmeliğe karar vermek için büyük olasılıkla bekleyecek.

Hükümet bugün ilerleyen saatlerde bir basın toplantısı düzenlemeyi planlıyor.

Editör: İsveç Gündemi