Filistinliler, ablukayı kırmak amacıyla İsveç’ten hareket eden "Marianne" adlı geminin eyleminden duydukları memnuniyeti ifade etmek için gösteri düzenledi.

Hamas hareketinin çağrısıyla düzenlenen gösteride, "Öldürülüşümüz ve içinde bulunduğumuz abluka karşındaki bu sessizlik, yeter", "Gazzeli çocukları ablukadan kurtarın", "Liman hakkımızdır" yazılı dövizler taşındı.

Gösteriye katılan Hamas liderlerinden Talal Nassar, "Gazze'ye ulaşmaya ve İsrail ablukasını kırmaya çalışan dünyanın özgür insanlarına şükranlarımızı ifade etmek için burada toplandık" dedi.

Ablukayı kaldırması için İsrail'e baskı yapmak üzere tüm dünyanın harekete geçmesi gerektiğini ifade eden Nassar, "İsrail'in Gazze'de liman inşasına izin vermesi için de uluslararası toplumun baskı yapmalı" ifadesini kullandı.

İsveç'in Göteborg şehrinden 11 Mayıs'ta demir alan ve içinde Gazze'ye yardım malzemesi taşıyan "Marianne" geminin, haziran ayı sonunda Gazze'ye varması planlanıyor.

İsrail birlikleri, Gazze'ye insani yardım götürmek için yola çıkan Mavi Marmara gemisine uluslararası sularda 31 Mayıs 2010 tarihinde saldırmış, saldırı sonucunda 10 kişi şehit olmuştu.

Editör: İsveç Gündemi