Kral, Dünya ve İsveç koronavirüsü Covid-19'un etkisi altında, sokaklar ve meydanlar neredeyse boş ve sessizdir. Pandemi, şirketlere, işlere, İsveç ekonomisine ve tüm İsveç toplumuna da sert vurdu.

Kral, "İsveç toplumunda geç seferberlik var"

Kral tüm gönüllülere, topluluğun işlevini sürdürmesini sağlayan herkese, hastane çalışanlarına ve yaşlılarla ilgilenen herkese teşekkür etti.

Kral Carl Gustaf, "Düşünmeliyiz, bu hafta evde kalmaya karar vermeliyiz" dedi.

Kral, "Sıkıcı gelebilir, ancak daha çok Paskalya tatili olacak. Özellikle ciddi şekilde hastalanmak veya sevdiğiniz birini kaybetmekle karşılaştırırsanız, (evde kalmak) çoğumuz için küçük bir fedakarlıktır." diyerek herkesin evde kalmasını istedi.

XVI. Kral Carl Gustaf konuşmasına şöyle devam etti:

"Büyükanne ve büyükbabasını kaybetme riski olan çocukları düşünüyorum. Onların iyiliği için, bencilce değil, sorumlu davranmalıyız. Ülkemizde hepimizin bu yükümlülüğü var" dedi.

Belirsiz olan çok şey var. Ama hepimiz hatırlayacağız. Bugün yaptığımız seçimlerle uzun süre yaşayacağız diyen XVI. Kral Carl Gustaf, koronavirüsün birçok şeyi olumsuz etkilediğini söyledi.

Kral Paskalya tatiline dikkat çekerek şunları söyledi: 

"Bu yolculuk uzun ve yorucu ama karanlığın sonunda ışık (aydınlık ) hüküm sürüyor ve tekrar umutlu hissedebiliyoruz" diyerek bir süre herkesin mümkün oldukça evde kalması için çağrıda bulundu.

Kral, 74 yıl boyunca birçok büyük krizden geçtiğini söylerek: "Krizler önemli ve önemsiz olanları ayırt etmeye yardımcı olur. Ve ne kadar sürerse sürsün, er ya da geç sona erer. Ve bu olduğunda, hepimiz İsveç halkının şimdi sunduğu güçten faydalanacağız."

XVI. Kral Carl Gustaf, "Zor gelse de, yalnız değilsiniz" diyerek konuşmasını tamamladı.

Editör: İsveç Gündemi