Yeni bir anket çalışmasına katılan insanların Halk Sağlığı Kurumu ve Hükümete güven oyu kullandı.

Demoskop yöneticisi Peter Santesson, sonuçların herkesin ortak bir noktaya ve süreci yönetenlerle ortak noktaya geldiği bir zamanı gösteriyor ifadeleri kullandı.

Halk Sağlığı Otoritesine ve hükümete olan güven ciddi bir şekilde artıyor.

Aftonbladet / Demoskop tarafından yapılan bir araştırmaya göre, bugün hükümete ve Halk Sağlığı Otoritesine İsveçlilerin bir ay öncesine göre oldukça yüksek güveni var.

Mart ayında yapılan anket çalışmasında Halk Sağlığı Kurumu'na güven yüzde 50, iken yeni çalışmaya göre bu güven oranı yüzde 71'e çıktı.

Hükümete olan güven oylamasında Mart ayında yüzde 32 iken yeni anket çalışmasında güven oranı yüzde 53'e çıktı.

Demoskop yöneticisi Peter Santesson, "İsveç ve tüm batı dünyası ciddi bir sosyal krizle karşı karşıya. Bu gibi durumlarda, siyasi liderliğin arkasına geçme eğilimi vardır" diyerek böyle destekler yetkililerin iyi çalıştığını gösterir ifadeleri kullandı.

Halk Sağlığı Kurumu ve Hükümete Güven

Buna alternatif olarak oldukça yüksek bir güven duyduklarına yanıt verenlerin oranı: 

Halkın kriz yönetimine olan güveni de artmakta ve izlenen mücadele de güçlü bir destektir. Yüksek güvend uyanların oranı yüzde 64 civarında olduğu belirtildi.

Anket çalışmasının sonuçları ışığında yapılan değerlendirme: Yetkililerin zaman zaman pandemi sırasındaki davranışları nedeniyle eleştirildiği gerçeğine rağmen çok ciddi bir destek olarak görülüyor.

Peter Santesson, "Eleştiri var, ama aynı zamanda onların arkasında çok büyük bir destek var" dedi.

Başakan Löfven ve Tegnell'in açıklamalarında korkularımızla yüzleşmeliyiz ifadeleri İsveç'te prim yapıyor.

Sahip olduğunuz korkular göz önüne alındığında, belki de diğer ülkelerden korku sahneleri gördükten sonra, birçok insan muhtemelen İsveç'te beklenenden daha iyi göründüğünü düşünüyor.

Yetkililerin başarılı olduğunu söyleyebilir misiniz? Sorusuna:

"En azından halkın güvenini kazanmayı başardılar. Zıt sayılarla güven kaybını hayal edin. O zaman ciddi sorunlarınız olduğunu söyleyebiliriz. Bunun yerine, şimdi güven konusunda keskin bir yükseliş görüyoruz" denildi.

Editör: İsveç Gündemi