Göteborg kentinde Kuzey Direniş Hareketi adlı ırkçı  örgütün yaptığı gösteride polisle çatışması ve çatışamada kalkan kullanması politikacıları harekete geçirdi. 

Hükümet ve mualefet partileri Stockholm'de bulunan başbakanlık binasında bir araya gelerek, ülkede artan ırkçılığa karşı alınacak önlemleri konuştu.

Toplatıdan sonra basın açıklamasında bulunan İçişleri ve Adalet Bakanı Morgan Johansson ve Demokrasi Bakanı Alice Bah Kunhke, İsveç'te ırkçı grupların gösteri yapmasını yasaklamayacaklarını ama çok sert önlemler alacaklarını belirtti. İki bakan konu ile ilgili muhalefet partileri ile görüştüklerini ve ırkçılarla mücadele için yeni bir yasa tasarısı üzerinde ortak çalıştıklarını kaydetti.

Muhalefet partileri ile görüşmelerin devam edeceğini kaydeden Adalet Bakanı Morgan Johansson,güvenlik güçleri ile kordineli olarak ırkçılığın önüne geçmek için çalışıldığını ifade etti. Irkçıların kullandığı bayrak ve sembollerin yasaklanmasının da gündemde olduğunu vurgulayan Johansson, özgürlüklere dokunmadan hangi sembollerin yasaklanacağı konusunda titiz davranılıyor''şeklinde konuştu.

Terör örgtü Daeş saflarında savaştıktan sonra ülkeye geri dönen İsveç vatandaşı militanların vatandaşlıktan çıkarılarak pasaportlarının iptal edilmesinin sözkonusu olmadığını kaydeden Johansson, bu kişilerin güvenlik güçleri tarafından sıkı takipte olduğunu belirtti. 
Editör: İsveç Gündemi