Stockholm'de  Dag Hammarskjölds Väg  adresinde bulunan Türk büyükelçiliği önünde İsveç polisi geniş güvenlik önlemi alarak, elçiliğin etrafını barikatlarla çevirdi. 
Bir grup Türk ve Azeri vatandaşı  ellerinde bayraklarla, Türk büyükelçiliği önününde nöbet bekleyerek, Ermeni göstericilere tepki gösterdi.

Yaklaşık bin  kişilik Ermeni grubu, ellerindeki Ermeni bayrakları ve "Türkiye Avrupa'ya giremez" yazılı pankartlarla birlikte, "Katil Türkiye, Katil Türkler, Faşist Türkler", "Türkler yargılanmalı" şeklinde sloganlar attılar.

Türk Büyükelçiliği önünde toplanan Ermeni grup daha sonra basın açıklaması yapıp, dağıldılar. Ermeni göstericiler, Sözde Ermeni Soykırımını tanımayan devletlerinin de suçlu olduklarına dair broşür dağıttılar.

Diğer taraftan İsveç'te yaşayan Türklerde, sözde Ermeni gösterilerine tepki olarak evlerinin camlarına Türk bayrağı asma eylemi başlattı. İlk eyleme uyanda, Handen bölgesinde bulunan Diyanete bağlı, Handen Cami Yönetim Kurulu oldu. Caminin kapısına büyük bir Türk bayrağı astı.







Editör: İsveç Gündemi