Birçok bölgede yükselen sular sel taşkınlarına neden olurken, SMHI uzmanları daha etkili yağışlarla ilgili uyarılarda bulundu.

Halmstad'daki kurtarma servisi genel müdürü Magnus Ericson verdiği demeçte durumu takip ediyoruz ifadeleri kullandı.

SMHI şu anda Halland'da sel taşkınları için altı, Kronoberg için beş uyarı yayınladı.

Önümüzdeki günlerde yağışların devam edeceği belirtilirken, suların yükselmesiyle birlikte sel taşkınlarına karşı hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi.

Laholm bölgesinde risli yağış

Sel taşkınlarına karşı üçüncü sınıf uyarı yapılan Laholm bölgesinde ekipler teyakkuzda. Laholm civarında, yağışlar nedeniyle birçok ev sellerden etkilenmiştir açıklaması yapıldı.

Laholm'un kurtarma şefi Andreas Nilsson, yağışlarla ilgili önlemler belli bir derecede alındığını belirterek, gelecek olası yağışlara karşı hazırlıkların sürdüğünü ifade etti.

Elektrik santrali sular altında

Ljungby'de bir elektrik santrali hala su altında ve kurtarma hizmetleri suyu pompalamak için çalışmaları sürdürüyor.

Bu sabah ve gece kar yağdı, ama karla karışık yağmura geçecek  diyen Ljungby elektrik şebekesi müdürü Jan Olsson, "elektrik santralinin etrafındaki çalışmaların devam ettiğini" söyledi.

Olsson, Su dışarı pompalanıyor ve bir hafta boyunca günün her saatinde sürekli çalışmalar sürecek. Sızıntı ne kadar erken tespit edilirse, o kadar hızlı engellenir. Durumu kontrol altında tutmak için çabalıyoruz yorumunda bulundu.

İsveç'te yeni yağışların etkili olması bekleniyor.

Editör: İsveç Gündemi