Enfeksiyonun yayılmasına rağmen 400 kişilik öğrenci yeni bir parti için hazırlanıyor.

Basında yer alan habere göre: Stockholm'de Cumartesi günü Oktoberfest'i "Stocktoberfest" düzenlenmesi planlıyor. Yaklaşık 400 kişinin katılması bekleniyor. Tüm uyarılara rağmen organizasyonun yapılacağı belirtilirken, organizatörler parti yapmakla enfeksiyonun yayılmayacağına inanıyor.

Toplumda enfeksiyonun yayılması artıyor ve öğrenci partileri buna katkıda bulunan bir faktör olarak gösteriliyor. Cuma günü, Yüksek Öğrenim Bakanı Matilda Ernkrans basın toplantısında çağrı yaparak öğrencilerin tedbirli olması konusunda uyardı.

Stockholm'da her yıl düzenlenen, Alman bira yetiştiricileri festivali Oktoberfest'i her zamanki gibi düzenlemeyi planlıyor.

"Toplamda yaklaşık 400 kişi olacağımızı düşünüyorum. Şirketlerin önceden rezervasyon yaptırması nedeniyle iptali çok zor" diyen Stockholm ulusunun ilk küratörü Markus Hellgren, masa aralıklarında mesafe olacağı şekilde bir organizasyon yapacaklarını söyledi.

Enfeksiyonun yayılmayacağından emin misiniz? Sorusu üzerine: Hellgren, "Kesinlikle" yanıtı vererek, polisin ve diğer yetkililerin burada bulunduğu ve gözlemlediği, haftanın birçok günü yaptığımız bir organizasyon. Bu güne kadar her hangi bir sorun yaşamadıklarını belirterek, katılımcıların mesafeli olmasına özen gösterdiklerini dile getirdi.

Editör: İsveç Gündemi