Binlerce insanın merak ettiği beyaz gömlekli siyahi adamın Murphy Alex olduğu ortaya çıktı.

Göteborg'da spor antrenörü olduğu ortaya çıkan Murphy, zarar vermeye çalışanları engellemeye çalıştım kim olsa bunu yapmalıydı ifadeleri kullanarak, gösterinin amacı dışında yapılan davranışları tasvip etmediğini ifade etti.

40 yaşındaki Murphy Alex, Göteborg'da kişisel antrenör olarak çalışıyor. Pazar günü, gençlerin vitrinleri kırdığı video görüntülerinde saldırganları durdurmak için yoğun çaba harcadığı görülüyor.

Sosyal medyada yayınlanan görüntüler üzerine binlerce insan Murphy'in davranışını takdir ederek, kahraman ilan etti ve aynı zamanda kim olduğunu merak etmeye başladı. Göteborg'daki gösteride, birkaç kişinin vitrinleri kırmaya ve taş atmaya çalışanlara tepki göstererek, durdurmaya çalıştı.
Sosyal medyada, bir kahraman olarak tanımlandı ve birçoğu kim olduğunu merak etti.

Murphy Alex, vandalize eden bazı gençleri görünce gösteriye katıldığını belirterek, "Asıl mesaj gösterilerdeki davranışlarla yok edildi. Birisinin yanlış bir şey yaptığını gördüğümde, onlarla konuşmaya çalıştım. Yanlış yaptıklarını anlatmaya çalıştım" yorumunda bulundu.

Video'daki görüntülerde yaşananları açıklayan Murphy Alex, saldırgan gençlere neden böyle yapıyorsunuz diye sorduğunda, gençlerin polise öfkeli olduklarını belirttiğini söyledi. Ancak olayın buradaki polisle bir ilgisi var mı? Yok! Mağaza sahibinin polisle bir ilgilisi var mı? Yok! Bu yaptığınız yanlış diyerek durdurmaya çalıştım ifadeleri kullandı.

Londra'da büyüyen Murphy Alex, daha öncede çeşitli yerlerde bu tarz gösteriler gördüğünü ve o zamanda yine bu şekilde müdahale ederek durdurmaya çalıştığını söyledi.

Gençlere müdahele ettiği sırada korkmadığını, yanlış yapanları durdurmak gerektiğini belirten Murphy, yaptığım kahramanlık değil, her normal insanın yapması gerektiği gibi bir sorumluluk ifadeleri kullandı.

Editör: İsveç Gündemi